Tarih: 12.03.2017 13:18

Bakan Albayarak: Türkiye güçlü bir devlettir, gereği yapılacaktır

Facebook Twitter Linked-in

Hollanda'dan skandal bir şekilde Almanya'ya sınırdışı edildikten sonra İstanbul'a dönen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile basın toplantısı düzenleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, yaşananlara sert tepki gösterdi. Albayarak, "Türkiye büyük ve güçlü bir devlettir. Gereği yapılacaktır" dedi.

Bakan Albayrak'ın basın toplantısından öne çıkanlar;

"ULUSLARARASI HUKUKU AYAKLAR ALTINA ALDILAR"

"Hollanda için, Avrupa demokrasisi için bir utanç gecesi yaşandı. Demokrasinin beşiği denilen kıta uluslararası hukuku ayaklar altında çiğnedi. Faşizan bir Nazi mantığıyla değerlendirmek yeterli bilmiyorum ama bunu kamuoyu takdirine bırakmak gerekir. Hollanda büyük bir yanlışlık içine girmiştir. Çarşamba günü gerçekleşecek seçimlerin malzemesi olarak yorumlamak gerçekçi değildir."

"AVRUPANIN GELECEĞİ TEHDİT ALTINDA"

"Dün akşam diplomasi açısından görüşmeler gerçekleştirdik. Avrupalı meslektaşlarımız, bu olaydan dolayı kendi hükümetlerini eleştirdiler. Avrupa'nın geleceğinin tehdit altında olduğu şeklide yorumlayabiliriz."

"GEREĞİ YAPILACAKTIR"

"16 Nisan'da referandum yapacak bir ülkenin yaklaşık 5 milyon vatandaşını yerinde bilgilendirme bakımında, onların en temel haklarını ifade edebilmek için, ziyaretleri iptal etmek, diplomatik kişilere antidemokratik müdahalelerde bulunmak çok ağır bir süreçtir, bunları kabul etmek mümkün değildir. Vatandaşlarımıza da bu hukuksuz uygulama karşısında resmi çok daha net gördüklerini düşünüyorum. Türkiye büyük ve güçlü bir devlettir. Gereği yapılacaktır. Kimsenin şüphesi olmasın."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —