BAKAN AÇIKLADI! İŞTE FETÖ'YE BULAŞAN ŞİRKET SAYISI

BAKAN AÇIKLADI! İŞTE FETÖ

Gümrük Bakanı Tüfenkci, FETÖ'ye finans sağlayan şirketlerle ilgili yaptığı açıklamada hangi şirketlerin bu yapıya bulaştığını, finans sağladığını, kara para akladığını biliyoruz dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra başlatılan Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik başlatılan operasyonlarla ilgili bir açıklama yaptı. Bakan Tüfekçi, ekonominin önemli unsurlarından olan şirketlerden de bu yapının göbeğinde olanlarla geçmişte bir şekilde bulaşmış olanların ayırt edilmesi gerektiğini belirtti.

"HANGİ ŞİRKETİN BU YAPIYA FİNANS SAĞLADIĞINI BİLİYORUZ"

Bakan tüfekçi, "Hangi şirketlerin bu yapıya bulaştığını, finans sağladığını, kara para akladığını biliyoruz. Bu noktada elimizde belirlenmiş şirket isimleri var ama bunun dışında öyle 7-8-10 binlere varan şirket sayısı yok. Bunlar belki 200-250'lerle ifade edilen bir şirketler grubu var. Bunlar suça karışmış ama bunun dışında suça karışmamış iş adamlarımızın, ticaret erbabımızın rahat olması lazım" dedi.

BANKALAR BAHANE ETMESİN...

Bankalarımız özellikle bunu bahane ederek 'Şu veya bu geçmişte bu yapıya müzahirdir' deyip kendi başlarına kararlar alıp o şirketlerin batmasına neden olmaması lazım. Çünkü bu şirketler, mal varlıkları bu milletindir. Özellikle finans kesiminin bu noktada dikkatli olması gerektiğini düşünüyoruz. Düzgün, kurallara uygun iş yapan, ticari faaliyetlerine piyasa şartları içerisinde devam eden hiçbir şirketin gelecek endişesi taşımaması gerektiğini düşünüyoruz."

EKONOMİYE ETKİSİ...

Özellikle yurt dışında oluşan algıyı dağıtmak adına hükümetin değişik bakanlarının önümüzdeki haftalardan itibaren iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarıyla yurt dışına, gerçekte 15 Temmuz'da ne olduğunu ve bu yapıyı geniş bir şekilde anlatacaklarını vurgulayan Tüfenkci, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'dan sonra baktığımızda büyük endişelere neden olacak bir durağanlaşma görmedik. Türkiye'ye etkisi Rusya krizi kadardır, hatta daha da azdır. Yani ekonomiye yüzde 1 oranında dahi bir etkisi bulunmamaktadır. Çünkü ilk iş gününden itibaren piyasaların tamamını açtık. Özellikle borsa da dahil. Borsa İstanbul'u bu teröristler o gece hedef aldılar ve bütün sistemi bozmalarına, tahrip etmelerine rağmen 18'inden itibaren yani ilk iş gününden itibaren Borsa İstanbul dahil bütün piyasalar işler haldeydi. Ekonominin bütün çarkları çalışıyordu, ithalat, ihracat işlemleri normal zamandaki gibi yapılıyordu. Bankalar özellikle yurt dışı, yurt içi para transferi noktasında hiçbir sıkıntı yaşamadılar. Dolayısıyla bu darbe girişiminin Türkiye ekonomisine abartıldığı kadar çok büyük bir etkisi şu an itibarıyla görünmüyor ama biz bunu fırsata çevirerek hem yurt dışında başlattığımız atakları hem de Türkiye'de uygulayacağımız yeni teşvik sistemleriyle Türkiye'de yeni bir kalkınma hamlesinin de inşallah başlangıcını yapmış olacağız."

14 AĞUSTOS KEHANETTEN ÖTE BİR ŞEY DEĞİL

Bakan Tüfenkci, bir gazetecinin "14 Ağustos" söylentilerine ilişkin sorusuna, "Öncelikle 14 Ağustos kehanetten öte bir şey değil. Dağılmış bir örgütün kendi bir mensupları içerisinde bir heyecan oluşturmak adına, oluşturulmaya çalışılan bir algıdan öte bir şey değil. Gerek güvenlik güçlerimiz gerekse hükümetimiz, devletimiz ve milletimizin bir daha böyle bir darbeye izin vermeyeceğini 24 günlük meydan nöbetlerinde göstermiş oldu." yanıtını verdi.



Zonguldak’ta bıçaklı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 1 - Samsunspor: 0 (İlk yarı)

Zeytinburnu’nda binanın çatısından kopan parçalar araçları hurdaya çevirdi

Mudanya Yazaki işçilerinden MESS’in düşük zam teklifine çatal-kaşıklı protesto

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü

Demre’de coğrafi işaret başvurusu yapılan ürünler festivalde tanıtıldı

Bodrum’da kaçak göçmen çetesi çökertildi: 3 tutuklama

Bağcılar’da iş yerine silahlı saldırı

Trump: "Ukrayna zaman harcadıkça Rusya fikrini değiştiriyor"

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 0 - Samsunspor: 0 (Maç devam ediyor)

Bu yıl ıhlamur değer kazandı

Siirt’te 3 buçuk ayda 54 büyükbaş hayvanı telef olan besicinin zararı 8 milyon lirayı buldu

BM Güvenlik Konseyi, ’ABD-Venezuela gerilimi’ gündemiyle 23 Aralık’ta acil toplantı kararı aldı

Milyonlarca liralık "sahte gönül ilişkisi" oyununu jandarma bozdu

Açık unutulan tüp paniğe sebep oldu

Cemevinde korku dolu anlar: Elektrik panosu patladı

Ahmed Kutucu bu sezon ilk golünü attı

Galatasaray, Türkiye Kupası’na galibiyetle başladı

Galatasaray kupada Başakşehir’i ilk kez yendi

Yaylada mahsur kalan vatandaşların belediye ekipleri kurtardı

Yalova’da minibüs park edildiği sırada alevlere teslim oldu

Ziraat Türkiye Kupası: Galatasaray: 1 - RAMS Başakşehir: 0 (Maç sonucu)

Bakan Yerlikaya: "5-6 yıl içinde Konya’nın 10 milyar dolar ihracat rakamına ulaşacağına inanıyorum"

Trafikteki yumruklu saldırı: Şüpheli olay tarihinde tutuklandı

Bakan Yumaklı: "Mesele sadece hayatımızı daha iyi idame ettirmek değil, gelecek kuşaklara daha iyi bir dünya bırakma meselesi"

Ziraat Türkiye Kupası: Galatasaray: 1 - RAMS Başakşehir: 0 (İlk yarı)

Bakan Bolat: "Enflasyonda son 48 ayın en düşük rakamlarına geldik"

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a desteklerinden dolayı plaket

Edirne’de dairede çıkan yangın çatıya sıçradı

ABD’de havaalanına iniş yapan özel jet düştü

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.