Tarih: 14.04.2012 10:59

Bahar Deresi Projesi hızla devam ediyor!

Facebook Twitter Linked-in

Gebze Baharderesi Caddesi’nde altyapı çalışmalarını tamamlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yolun geçeceği bin 200’üncü metre Beylikdağı kısmında kazı çalışmalarını sürdürüyor. Yol güzergâhındaki kayalar zaman zaman güvenlik tedbirleri alınarak dinamitle patlatılıyor. 60 bin metreküp hafriyat malzemesinin bulunduğu alanda bugüne kadar 25 bin metreküplük kazı yapıldı. Büyük oranda kayaların bulunduğu bölgede kazı çalışmaları sürüyor.

 

 

KAZIDAN SONRA ÜST YAPI

 

 

Baharderesi Caddesi’ndeki kazı çalışmalarının tamamlanmasını ardından üst yapı çalışmalarına başlanacak. Projenin birinci kilometrelik bölümü iki katman halinde sağlı sollu asfaltlandı. Bu bölümde asfalt çalışmasının ardından orta refüj oluşturularak aydınlatma direkleri dikildi.

 

 

 

ULAŞIMDA ALTERNATİF OLACAK

 

 

3 bin 300 metre uzunluğundaki Baharderesi duble yolu; kuzeyde Isıkgöl Caddesi, güneyde ise Yaşar Doğu ve Topçular Caddeleri’nin kesiştiği noktaya bağlanıyor. Bulvar içinden geçen dere derin ve kapıl bir kanal içine alınıyor. Cadde, dere boyunca 2x2 bulvar halinde uzanıyor. Bulvar sayesinde Gebze’nin kuzeyi ile güneyi arasında alternatif bir ulaşım ağı oluşacak.

 

 

 

30 METRE GENİŞLİĞİNDE

 

 

8 bin ton asfaltın döküleceği Baharderesi duble yolu yaya ve araç geçişi olan bölümler kapalı olarak düzenlenecek. Çalışmalar sonucunda Baharderesi vadisinde 3 bin 300 metrelik modern bir bulvar oluşacak. Yolun toplam genişliği ise 30 metre olacak.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —