Tarih: 10.10.2015 15:37

BABASININ,DEDESİNİN OYUNCAKLARIYLA PARAYI BULDU

Facebook Twitter Linked-in

Kaybolmaya yüz tutan ahşap oyuncaklar yeniden çocukların gözdesi haline geldi.

EFSANE GERİ DÖNDÜ

Türkiye oyuncak pazarında ahşap oyuncakların payı her geçen gün artıyor. 5 yıl öncesinde yüzde 7 olan ahşap oyuncakların payı 2015 yılı itibariyle yüzde 15'e yaklaştı. Hem sağlıklı olması hem de zeka gelişimine katkı sağlaması ahşap oyuncakların anne babalar ve eğitim kurumlarınca tercih edilmesini sağlıyor. Son dönemlerde artan taleple birlikte pazarın yüzde 20 büyüdüğüne dikkat çeken Nevatoys Oyuncak Genel Müdürü Ömer Varan, "Yakın zamana kadar nostaljik olarak görülen ahşap oyuncaklar şu anda sektörün parlayan yıldızı haline geldi. Yerli çizgi film sayısının artmasıyla birlikte çocuklar Keloğlan, Nasrettin hoca veya Pepee gibi karakterlerin oyuncaklarını aramaya başladı. Zeka oyuncağı veya eğitim aracı deyince ilk akla ahşap oyuncaklar gelmeye başladı. Şu anda ahşap oyuncak pazarı 100 milyon lirayı aştı" diye konuştu.

KELOĞLAN ÇOCUKLARIN SEVGİLİSİ OLDU

Oyuncak sektörünün yüzde 65'inin ithal ürünlerden oluştuğuna dikkat çeken Varan, "Çin'den gelen sağlıksız plastik oyuncaklara ilgi azalıyor. Ahşap yerli oyuncaklara ise ilgi artmakta. Yerli çizgi film karakterlerinin sayısı arttıkça oyuncak sektörünün de önü açılacaktır. Tarihteki Keloğlan, Nasrettin Hoca, Karagöz Hacivat gibi milli kahramanlarımıza yeniden ilgi oluştu. Çocuklar eskiden yüzüne bakmadıkları keloğlan oyuncaklarını çizgi filmler nedeniyle ısrarla anne babalarından istiyor. Okullarda kullanılan eğitim materyallerinin büyük bir kısmı ahşap oyuncaklardan oluşuyor" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE DÜNYAYA ZEKA OYUNCAĞI İHRAÇ EDİYOR

Neva Toys'un organik sertifikalı malzemeler kullanarak ahşap oyuncaklar ürettiği bilgisini veren Varan, "Ucuz sağlıksız Çin mallarına karşı ekmek kadar sağlıklı oyuncaklar üretiyoruz. Kaybolmaya yüz tutmuş 200'den fazla ahşap oyuncağı modern bir bakış açısıyla yeniden üretiyoruz. Tavan aralarına kaldırılan topaçları, ahşap arabaları Osmanlı ve Selçuklu sarayında şehzadelerin oynadığı ahşap oyuncakları yeni nesil çocuklar da çek seviyor. Özellikle zeka ve eğitim oyuncakları büyük ilgi görüyor.

Türk tarihinin en önemli strateji oyunu mangalayı tüm eğitim kurumları talep etmeye başladı. Okullarda kurulan oyun salonları ve zeka oyunu dersleri sayesinde sektöre ilgi artıyor. Strateji ve zeka oyunları şu anda pazarın amiral gemisini oluşturuyor. Amacımız hem çocuklara kendi değerlerimizi sevdirmek hem de eğlenirken zekalarını geliştirmeye öğrenmelerine yardımcı olmak" dedi.

BÜYÜKLER DE OYUNCAK SEVİYOR

Avrupa başta olmak üzere 6 ülkeye de ihracata başladıklarını ifade eden Varan, "Almanya, Azerbaycan, Irak, Dubai, Cezayir ve Kosova gibi ülkelere ihracat yapmaya başladık. Özellikle Nevka gibi çoklu denge oyunlarımızı büyükler daha çok satın alıyor. Aynı şekilde tarihi oyuncaklar da dekor olarak veya hediye için alınıyor. Satışlarımızda büyükler yüzde 40'a yakın paya sahip. Uzman pedagoglar ve çocuk gelişimi alanındaki uzmanlara danışarak yeni modeller belirliyoruz. Bu anlamda çocukların liderlik vasıflarına katkıda bulunacak hem de sanal oyunlardan ziyade gerçek bir oyunun keyfini çıkarması için ahşap oyuncakları ürettik. 2 liradan 150 liraya kadar değişen fiyatlarda ahşap oyuncaklar var" diye konuştu.

cizgi-filmler-ahsap-oyuncak-pazarini-100-milyon-7763989_7737_m.jpgcizgi-filmler-ahsap-oyuncak-pazarini-100-milyon-7763989_1059_m.jpg




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —