Tarih: 14.06.2012 17:18

Babasının böbreğiyle hayat buldu!

Facebook Twitter Linked-in

 Doğum sırasında böbrek yetmezliğine yakalanan Duygu Doğruer babasının bağışladığı böbrekle hayata döndü. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yapılan böbrek nakliyle sağlığına kavuşan Doğruer, bu gün ilk defa ikiz çocuklarıyla buluştu. Buluşmada duygulu anlar yaşandı. 

 

 

 

Trakya Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Tamer Sağıroğlu, yaptığı açıklamada, doğum sırasında kronik böbrek rahatsızlığına yakalanan kadın hastaya babasından alınan böbreğin nakledildiğini söyledi. Sağıroğlu baba kızın sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.

 

 

 

Sağıroğlu, "Doktorlar hamile kalması durumunda böbreğiyle ilgili sıkıntı yaşayacağını söylemesine rağmen Duygu çocuk özlemi nedeniyle doktorları dinlememiş ve ikizlerini doğurmasının ardından kronik böbrek rahatsızlığı baş göstermiş. Böbrek dokusunun uyduğunu öğrenen Duygu'nun babası İrfan Üstünol, hiç tereddütsüz böbreğini verdi. İkisi de sağlıklı, hafta sonu ikisini de taburcu edeceğiz" dedi.

 

 

 

Kızına böbreğini bağışlayan baba İrfan Üstünol (58) da canı gibi sevdiği kızına ihtiyaç duyması halinde diğer böbreğini de tereddütsüz verebileceğini söyleyerek “Şimdi ikimizinde sağlık durumu iyi. Çok şükür bu günleride gördük. Torunlarımı çok özledim” dedi.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —