Tarih: 29.04.2016 23:35

Azerbaycan Haber Ajansı, Bugünden İtibaren Ermenice Yayınlara Başladı.

Facebook Twitter Linked-in

2004'te kurulan ve Rusça, İngilizce, Fransızca ile Arapça yayınlanan  Azerbaycan Haber Ajansı (Azeri Press Agency-APA) bugünden itibaren Ermeni dilinde yayınlara başladı. APA Yönetim Kurulu Başkanı Vüsale Mahirkızı, "Bölgemizde gelişen günlük olaylara ilişkin dünya sathındaki Ermeni kamuoyuna birinci elden doğru haber, açıklama ve yorumlar ulaştırmayı amaçlıyoruz" dedi.

YAŞANANLARI İLK ELDEN PAYLAŞMAYI PLANLIYOR

Ajansın bu adımıyla  Azerbaycan ve Kafkasya bölgesinde yaşananları ilk elden  Rusya,  Orta Doğu,  Avrupa ve ABD'deki Ermeni kamuoyuyla paylaşmayı planladığı öğrenildi.

APA Yönetim kurulu başkanı Vüsale Mahirkızı, "Bölgemizde gelişen günlük olaylara ilişkin dünya sathındaki Ermeni kamuoyuna birinci elden doğru haber, açıklama ve yorumlar ulaştırmayı amaçlıyoruz.

"AMACIMIZ DOĞRU HABERCİLİK, OBJEKTİF YORUMCULUK"

Ermeni dilli medyada yansıtılan yanlış haberler ve temelsiz yorumlar maalesef, bölgemizde gelişen olaylarla ilgili subjektif kanaatlara varılmasına yol açmaktadır. Bizim amacımız doğru habercilik, objektif yorumculuktur. Yurt Dışından Ermenice gönderilecek her türlü doğru haber ve objektif yorumlara servisimizde yer vermeye hazırız" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —