Tarih: 11.11.2011 10:58

Aynı toplantıda hem istifa hem atama

Facebook Twitter Linked-in

DP İl Teşkilatı tarafından İzmit, Çayırova ve Kartepe ilçelerine il teşkilatı tarafından yapılan atamaların ardından il binasında tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya il başkanı Sinan Saral il dışında olması nedeniyle katılmazken, toplantının ev sahipliğini il başkan vekili Şenol Çağlayan yaptı. Tanıtım toplantısına yeni atanan İzmit ilçe başkanı Osman Akkenar, Kartepe ilçe başkanı Cemal Güç, Çayırova ilçe başkanı Kurban Aktaş ile birlikte ilçe başkanları katıldı.

 

 

‘ATAMALARA BAŞLADIK'

 

 

Başiskele ilçe başkanı Mustafa Gerze ve Kandıra ilçe başkanı Ender Altınay ile boş olan Derine ilçe teşkilatı adına kimse katılmadı. Toplantıda konuşma yapan il başkan vekili Şenol Çağlayan kısa bir konuşma yaptı. Çağlayan ilçe başkanlarına atamalarına başladıklarını söyleyerek “25 Ekim tarihi itibari ile il yönetim kurulu kararı ile başkanlık divanına verilen yetkiye istinaden boş bulunan ilçe başkanlıklarına yapılan atamalarla yeniden yapılanma sürecini fiilen başlatmış bulunmaktayız” dedi.

 

 

ATAMALARI AÇIKLADI

 

 

Genel merkez tarafından atamaları açıklayan Çağlayan “DP Genel Merkez teşkilat başkanımız Ahmet Uyanık imzalı 4 Kasım tarihli yazısı ile İzmit ilçe başkanlığına Osman Akkenar, Çayırova ilçe başkanlığına Kurban Aktaş, Kartepe ilçe başkanlığına Cemal Güç atanmıştır. Yeni ilçe başkanlarını hem tebrik ediyorum hem de kendilerine başarılar diliyorum. Umarım atamalarımız partimize, ve ülkemize hayırlar getirir” diyerek konuşmasını bitirdi. Konuşmasının hemen ardından ise ilçe başkanlarına mazbatalarını verdi.

 

 

YÖNETİM KURULU ÜYESİ İSTİFA ETTİ

 

 

Konuşmaların ardından tam partililer basın mensuplarına toplu fotoğraf vereceği sırada olanlar oldu. İl yönetim kurulu üyesi olan Metin Koşar bir anda il başkanının odasına gelerek teşkilat başkanına istifasını sundu. Partiyi ve yönetimi eleştiren Koşar'a partililer tepki gösterince tartışma çıktı. DP İzmit ilçe başkanı Murat Öztürk'ün görevden alınmasına tepki göstererek istifasını sunduğu öğrenildi. Bin bir güçlükle odadan çıkarılan Koşar'ı diğer partililer uzun süre ikna etmek için çaba harcadı. Koşar, bir müddet sonra partiden ayrıldı. 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —