Tarih: 10.01.2018 12:36

Aylin Şengün Taşçı Kimdir?

Facebook Twitter Linked-in

Müzik ile TRT Çocuk korusunda tanışan ve sırasıyla Gençlik korosu ve diğer korolar ile devam eden Aylin Şengün Taşçı Türk sanat müziği ve sanat müziği şarkıları için özel isimlerden biridir. Siyasal bilimler okumak için İstanbul’a gelen Taşçı siyasal bilimlerden vazgeçerek konservatuar okumaya karar verir ve hayatının bir parçası olacak olan İstanbul Devlet Konservatuarına 1990 yılında giriş yapar. Aylin Şengün Taşçı İstanbul Devlet konservatuarında daha sonra sanat yönetmenliği gibi birçok farklı görevde yer almıştır. Sanat müziği şarkıları arasında ölümsüz eserlerden olan bazı eserlerin yaratıcısı Aylin Şengün Taşçı’dır.

Taşçı’nın Türk sanat müziğine kattığı birçok ölümsüz eser bulunmaktadır. TSM dinleyen sanatsever sayısı her ne kadar azalsa da gerek radyo, televizyon gerekse Türk sanat müziği konserleri ile sanat müziği şarkıları dinleniyor. Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu bünyesinde devlet sanatçısı olarak görev yapan Türk sanat müziği sanatçıları günümüzde aktif olarak yaklaşık 150 kişidir. Sanat müziği şarkıları geçmişten günümüze gelinceye kadar TRT arşivlerinde tutulmaktadır. Arşivlerde bulunan sanat müziği şarkıları sayısı ise yaklaşık 19 – 20 bin civarındadır. Tsm dinlemek için başta TRT olmak üzere yayın yapan radyo kanalları, programları, tv programları bulunuyor. Başta İstanbul, Ankara gibi şehirler olmak üzere birçok farklı şehirde de düzenli konserler yapılmaktadır. Bu konserlerde birçok sanat müziği şarkıları Türk sanat müziği sanatçıları tarafından seslendirilmektedir.

TRT bünyesinde yer alan Türk sanat müziği sanatçıları ülke genelinde birçok şehirde konser serileri düzenlemekte ve Türk sanat müziğini ülkenin her yerine ulaştırmayı hedeflemektedir. Ancak çağın müziği ve şartları gereğince tsm dinlemek, sanat müziği şarkılarına gereken değer gösterilmiyor. Geleceğe bu köklü müzik tarzını taşımak ve yeni Aylin Şengün Taşçıların çıkmasını sağlayabilmek için tarzın daha çok insana ulaşmasını sağlamak gerekmektedir. Bunun için radyo, tv programlarının yanı sıra daha çok konser ve organizasyon düzenlenmesi olumlu sonuçlar yaratacaktır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —