Tarih: 04.03.2013 11:19

Aydınlar Ocağı Sakarya’da Balkan panelinde

Facebook Twitter Linked-in

 

Aydınlar Ocağı Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. MustafaKemal Cerrahoğlu’nun açış konuşması ile başladı.Demiryolu İş Sendikası Konferans Salonu'nda gerçekleşti. 

Okutman Adem Arı’nın yönettiği, Av. Özcan Pehlivanoğlu ile Yrd. Doç. Dr. Selçuk Ural'ın konuşmacı olarak katıldığı "Balkanlarda Türk Varlığı ve Balkan Savaşlarının 100. Yılı" konulu Panel büyük ilgi gördü. Balkanlara Türk varlığı ile ilgili bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Selçuk Ural’dansonra söz alan Av.Özcan Pehlivanoğlu, Balkan coğrafyasının 1800'lü üyıllarda basılan yabancı haritalarda "Türkiye" veya "Avrupa Türkiye'si olarak geçtiğini anlatarak, "Zaten Hıristiyan dünyasının Müslüman olanlara 'Türk' gözüyle bakıyorlar. Balkanlar Osmanlılardan da önce bir Türk vatanı olduğu biliyoruz. Fakat Osmanlı devletini yönetenler gerekli desteği ve önemi vermemesi, Balkanlarda yaşayan Türklerin bir kısmının şahsi menfaatini düşünüp gerekli fedakarlığı yapmaması sonucu Balkanları kaybettik. Bugünde aynı hatalar yapılıyor. Anadolu coğrafyası üzerinde beynelmilel oyunlar oynanıyor. Birileri de siyasi ikballeri için bu oyunlara destek oluyor. Onun için milletçe uyanık olmalıyız.

Balkanlardaki Türklerin uğradığı felakete uğramamalıyız" şeklinde konuştu. Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez, eşi Dr. A. Gülden Sönmez, Genel Sekreter Hasan Uzunhasanoğlu, Yönetim Kurulu üyesi Dr. Mithat Bora Bulut, İlim ve İstişare Kurulu Başkan Vekili Ahsen Okyar, İlim ve İstişare Kurulu üyesi Musa Ordu ve eşi Reyhan Ordu İzmit’ten gelerek panele katıldı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —