Tarih: 10.06.2016 11:06

AYDIN ÜNLÜ, ÖZDAĞ'A SAHİP ÇIKTI

Facebook Twitter Linked-in

MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, paralel operasyon kapsamında gözaltına alınan Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Murat Özdağ’a yapılan muamelenin aynı zamanda Koceali esnafına yapıldığını ileri sürerek, "Murat Özdağ’a vurulan kelepçe aslında Kocaeli esnafına vurulmuştur" dedi. Ünlü ayrıca AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’ı yargıyı etkilemekle suçladı.

MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, parti binasında basın açıklaması yaptı. Açıklamalarına, İstanbul ve Mardin’de meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek başlayan Ünlü, "Öncelikle son iki gün de İstanbul Vezneciler’de ve Mardin Midyad'da hain HDP-PKK sürüsünün yaptığı saldırıda şehit olan polislerimize ve vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. En kısa zamanda Allahtan intikam fırsatı almamızı niyaz ediyorum" dedi.
 
İŞBİRLİKÇİLERE GEREKEN YAPILMALI
FETÖ terör örgütüdür diyen MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, "Bugün MHP'nin zamanında yaptığı uyarıları dikkate almayan iktidarın hatasının faturası çok ağır ödüyoruz. Ve yine bugün geldiğimiz noktada MHP'nin bir konuda daha haklı çıktığını hep birlikte gözlemliyoruz. Nedir bu konu? İlk olarak genel başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’nin tehlikesine işaret ettiği paralel yapı. O günlerde genel başkanımıza etmediği laf kalmayan iktidar mensupları, Paralel yapının bir ülke için bir tehlike olduğu kanaatine ancak kendi ayaklarına basıldığı zaman yani 17 Aralık'ta görebilmişlerdir. Binlerce insanı mağdur eden FETÖ terör örgütünün ilimizde göz altına alınanlardan ziyade belediyeler ve devlet kadrolarına sızmış işbirlikçilerine bir an önce gerekenin yapılması şarttır. Öyle ya 10 yıl bunlarla ortak hareket eden ilimizdeki iktidar temsilcileri bu yapının uzantılarını özellikle belediye kadrolarından tamamen temizleyebilmiş midir? Her konuda şahin kesilen AK Parti'li yöneticilerden bu konuda kamuoyunu rahatlatan açıklamalar yapılmamaktadır" ifadelerini kullandı.

AKP ADALETE GÜVENMEK ZORUNDA
AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’ı yargıyı etkilemekle suçlayan Ünlü, "Biz, MHP Kocaeli İl Teşkilatı olarak, ilimizde göz altına alınanlarla ilgili, yargı süreci bitmeden bir hükümde bulunmuyor ve görüş beyan etmiyoruz. Bu arada bu konuyla ilgili AK Parti il başkanına da 'eski arkadaşlarımız' nitelendirmesine pek anlam veremedik. Şemsettin Ceyhan bu konuda olumlu ya da olumsuz yargıyı etkilemeye yönelik sözler sarf etmesi pek iyi niyetle yorumlanacak bir şey değildir. Bu konuda hepimiz yargıya güvenmek zorundayız. Paralel ile ilgili 'ucu acaba bize de mi dokunur' korkusu yaşayan bir kısım AK Parti mensupları da yargıya güvenmek zorundadır" dedi.

ÇOK DERİN BİR KONU
Basın mensuplarının paralel yapıya yönelik gerçekleştirilen operasyonda serbest bırakılan 46 kişi hakkındaki soruya da cevap veren Ünlü, "Bu çok derin bir konu. İçeriğini iyice araştırıp konuşulması gerekiyor. Sadece Koceali’de değil Türkiye’nin birçok yerinde gözaltına alınanlar serbest bırakıldı. Ama bunu sokakta yürüyen vatandaş bile biliyordu. Gelişmeler oldukça daha sağlıklı yorumlar yapabiliriz" dedi.

KELEPÇE KOCAELİ ESNAFINA TAKILMIŞTIR
Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Murat Özdağ’ın kelepçelenerek adliyeye getirilmesini ise eleştiren Ünlü, "Bu görüntü hafızalardan silinmeyecek. Konu nedir ne değildir bilinmelidir. Murat Özdağ, daha dün AK Parti’lilerin açılış açılış gezdirmek için yarıştığı insan değil miydi? Ne oldu da şimdi kelepçe takılarak gezdiriliyor. Bugün KOTO Başkanına takılan kelepçe aslında Kocaeli esnafına takılmıştır. Geçmişte bakanlarla, başbakanla gezen bir insan neden bu duruma düşürüldü" açıklamasında bulundu.

KARAOSMANOĞLU BAŞARISIZ
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun en başarılı 11 başkan arasına girmesinin sorulması üzerine de açıklamalarda bulunan Aydın Ünlü, "MHP olarak, bugüne kadar İbrahim Karaosmanoğlu, il ve ilçe başkanları hakkında ne söylediysek bugünde aynısını aynısını söylemeye devam edeceğiz. Vergi rekortmeni bir il olan Kocaeli’nin hizmet konusunda en geri kalmış illerden biri olduğunu her zaman dile getirdik. Tramvaydan yol çalışmalarına kadar bir çalışma var doğru. Ama ilerisi için, Kocaeli’nin marka yolu olmak için atılmış bir adım yok. İşte bu AK Parti’nin eseridir diyebileceğimiz bir eser yok. İşte bu yüzdendir ki sayın İbrahim Karaosmanoğlu başarısızdır" dedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —