Tarih: 14.11.2016 12:05

AYDIN ÜNLÜ DEVLET BAHÇELİ'Yİ DAVET EDECEK

Facebook Twitter Linked-in

MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, önceki gün partisinin il binasında basın açıklaması yaptı. Açıklamasında Ünlü, kent ve ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın meclisteki odasına konulan gizli kamera hakkında konuşan Ünlü, "Vahim bir olay. Bir vekilin odasına girip kamera koymak vahim durum. Neden Sancaklı, neden Milliyetçi Hareket Partisi ve neden konuldu?" şeklinde konuştu. Ünlü; Salı günü 12 ilçe başkan, kadın kolları ve yöneticilerle grup toplantısına katılmak üzere Ankara’da olacaklarını da belirterek, "İl ziyaretlerinde biz de Genel Başkanımızın Kocaeli’ye gelmesi konusunda bir talepte bulunacağız" dedi.

MHP KOCAELİ, ANKARA'YA ÇIKARMA YAPACAK

Açıklamasının başında Ankara’da katıldığı il başkanları toplantısını değerlendiren Ünlü, toplantıda anayasa değişikliği ve mevcut hükümetle ilgili değerlendirme yaptıklarını belirtti. Ünlü, "Toplantıdan çıkan sonuç, MHP tüm Türkiye’de vatandaşa inecek. Önümüzdeki süreçte MYK üyeleri, genel başkan yardımcıları il ziyaretlerinde bulunacak. Bu ziyaretlere MHP Lideri Bahçeli de katılacak. Salı günü 12 ilçe başkan, kadın kolları ve yöneticilerle grup toplantısına katılmak üzere Ankara’da olacağız. Önemli bir diyalog olacak. İl ziyaretlerinde biz de genel başkanımızın Kocaeli’ye gelmesi konusunda bir talepte bulunacağız" açıklamalarında bulundu.

NEDEN SANCAKLI?

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın meclisteki odasından çıkan gizli kamera hakkında da konuşan Ünlü, "Vahim bir olay. Bir vekilin odasına girip kamera koymak vahim durum. Neden Sancaklı, neden Milliyetçi Hareket Partisi ve neden konuldu? Devletin gerekli ilgilileri yapılan inceleme sonucunda açıklama yapacaktır" ifadelerini kullandı. Ünlü, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın Güneydoğu illerinde kayyum olarak görevlendirilmesine de değinerek, "Kamuoyu tarafından değişik yorumlar yapıldı. Evet burada 14 yıl belediye başkanlığı yapanların Güneydoğu’da bunu paylaşması yararlı bir durum. Neden ve niçin’ini önümüzdeki süreçte göreceğiz ve takip edeceğiz" şeklinde konuştu.

Ünlü devamında, "FETÖ mağduru 527 kişi Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığımıza gelerek dilekçe vermiştir. Mağdurlar bizzat mağduriyetini bildirmiş ve raporlar genel merkeze iletilmiştir. MHP Lideri Bahçeli’nin verdiği bilgilerde ülke genelinden başvuran mağdur sayısı 9 bin 751 kişi olarak açıklandı. Buradaki çalışmalar devam edecektir" dedi.

‘BAŞKANLIK SİSTEMİ KAPALI KUTU’

Son olarak Ünlü, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin başkanlık sistemine ilişkin düşüncelerini de ele alarak, "Mevcut parlamenter sistemin iyileştirilmesi ile ilgili çalışmalar meclise gelince değerlendirilecektir. Şu anki durum fiili başkanlık sistemidir. Genel başkanımız bunun kanunlarla düzen altına alınması gerektiğini belirtiyor. ‘MHP bugün başkanlığa evet dedi’ diyorlar. Ne olduğu belli değil. Başkanlık sistemi kapalı kutudur" diyerek sözlerini noktaladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —