Tarih: 01.02.2023 18:22

Avusturya Asgari Ücret 2023

Facebook Twitter Linked-in

Asgari ücret düzeyinin yüksek olması ve çalışma koşulları nedeniyle en fazla tercih edilen ülkeler arasında yer almaktadır. Peki, Avusturya asgari ücret 2023 ne kadar, bu yazımızda açıkladık.

Avusturya 9 eyaletten oluşan ve resmi dili Almanca olan, 8 milyon nüfusa sahip bir ülkedir. Başkenti Viyana’dır. Yaşam standartlarının yüksek olması sebebiyle yurt dışından işçi göçü oldukça fazladır. Birçok sektörde iş olanakları bulunmaktadır.

Avusturya Asgari Ücret Ne Kadar?

Avusturya asgari ücret miktarı birçok Avrupa ülkesine göre sağlam bir konumdadır. Üstelik ülkede asgari ücretle çalışan sayısı oldukça azdır. Büyük bir çoğunluk asgari ücretin üzerinde maaş almaktadır. 

Avusturya asgari ücret 18 yaş altı ve 15 yaş üstü çalışanlarda saatlik 5,2 Euro’dur. 18 yaş üstü çalışanlar ise saatlik 6 Euro almaktadır. Günde 8 saat ve haftada 6 gün çalışan yetişkin bir birey aylık ortalama 1800 Euro maaş almaktadır. Bu ücret alt limit olmakla beraber daha fazla alanların sayısı da oldukça fazladır.

Avusturya Meslekler ve Maaşları

Avusturya’da diğer mesleklerin maaşları da aşağıdaki gibidir:

Avusturya’da Bazı Diğer Giderler

Asgari ücret miktarı temel alındığında en başta et ve benzin giderleri göz önüne alınmaktadır. Avusturya’da benzin fiyatları 1,60 Euro civarındadır. Dana kıyma 1 kg fiyatı 15 Euro’dur. Diğer market giderlerinin bazıları da şu şekildedir:

Sıkça Sorulan Sorular

Avusturya Yaşam Pahalı mı?

Avusturya’daki ortalama fiyatlar Türkiye’ye göre yaklaşık 2,5 kat daha fazladır. 

Avusturya Neden Zengin?

Maden yatakları bakımından oldukça zengin bir ülke olan Avusturya, dünyada en fazla grafit üretimi yapan ülke konumundadır. Bunun yanı sıra volfram, manyezit üretiminde de önemli ülkelerin başındadır. Doğalgaz ve petrol üretiminde de Avrupa’da 4. Sırada yer almaktadır.

Avusturya’da hangi mesleklere ihtiyaç var?

En fazla ihtiyaç duyulan meslek kolları arasında gastronomi, turizm, sağlık ve yazılım sektörü yer almaktadır. Ayrıca mevsimlik çalışacak işçilere de oturma ve çalışma izni bakımından kolaylık sağlanmaktadır.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —