Tarih: 05.04.2012 13:14

"Avukatlık Kanunu yetersiz"

Facebook Twitter Linked-in

 

5 Nisan Avukatlar Günü'nde Gebze Cumhuriyet Meydanı'na celenk bırakan Kocaeli Barosu Gebze Temsilciliği üyeleri basın açıklaması yaparak Avukatlık Kanunu'nun yetersiz olduğunu belirttiler. 

 

Grup adına açıklamasını yapan Av. Ufuk Ekinci şu sözlere yer verdi; "Geçmişin incelenmesinden de anlaşılacağı üzere, devrim niteliğinde ki tüm eylemlerde, dünya tarihini değiştiren ve dönüştüren tüm siyasi olaylarda, gerek eylem gerekse düşünce lideri olarak hep avukatlar vardır. Bizler mesleğimize inanmış ve adanmış insanlar olarak mesleğimizin etik ve onurunu korumak ve adaletin tecellisi için geçmişte olduğu gibi bugün ve yarında bu yolda ilerleyen meslek mensupları olacağız."

 

AVUKATLIK KANUNU YETERSİZ

 

Açıklamanın devamında Avukatlık Kanunu'nun yetersiz olduğunu dile getiren Ekinci; "Halen yürürlükte olan 1136 sayılı Avukatlık Kanunu meslek gereklerini karşılamakta yetersiz kalmaktadır. Avukatın mesleğini icra edebilmesi için en az ileri batı devletlerinde ki gibi hak ve yetkilere sahip olması gerekir. Fakat bugün yargı yerlerinde karşılaştığımız zorluklara ilaveten kamu kurum ve kuruluşlarında karşımıza çıkarılan anlamsız prosedürler nedeni ile bugün avukatlar mesleğini icra edememekte, çok basit konularda dahi yeterli bilgi ve belgeye ulaşmaları engellenmektedir.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —