Tarih: 15.06.2022 12:13

Avukat Ege Kayıkçı’dan ev sahipleri ve kiracıların dikkatine !

Facebook Twitter Linked-in

İşte ünlü Avukat Ege Kayıkçı’nın ev sahipleri ve kiracılara yaptığı bilgilendirmelerden kısa notlar!

Öncelikle mutlaka söylemem gerekli ki; bu kısa notlar tam detayları içermemekte ve mutlak sonuca varmak için detaylı bir hukuki hizmet alınması gerektiği açıktır. Bizler avukatlar olarak bu ve benzeri konularda uzman seviyesi hukuki bilgi ve tecrübe ile hizmet sağlayabiliriz, internetten araştırarak tam ve eksiksiz bilgiye ulaşılamaz, bu durumun göz ardı edilmemesi gerektiği hususu açıktır. İnternetten eksik bilgi ile hareket edip sonunda mağduriyet yaşayan kişileri hukuk düzeni koruyamaz, bu konuda internette cümlelerine yer verilmiş ben dahil hiç kimse bir mesuliyet kabul etmez.

Fakat kısa kısa mini notlar olarak ilerleyerek, en çok karşılaştığımız sorular üzerinden ilerlersek ;

Bir yıllık kira süresi dolduğunda ev sahibinin kiracıyı evden çıkartma hakkı yoktur. Fakat eğer 10. Kira yılı bitiyorsa artık ev sahibi de bir gerekçeye dayanmaksızın kiracıyı çıkartabilir.

Peki ev sahibi mutlaka bu 10 seneyi beklemek zorunda mıdır? Değildir, ev sahibinin kişisel ihtiyacı varsa, konut veya işyerinin yeniden inşası, imar ve son olarak mülkün satılması halinde yeni malikin gereksinimi nedenlerine dayanılarak sözleşme dava yoluyla feshedilebilir.

Ayrıca ev sahibi evini, kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut olarak kullanma zorunluluğunda ise sözleşmeyi feshedebilir.

Bunlara ek olarak kiracı kaynaklı bazı durumlarda da ev sahibi kiracının tahliyesini sağlayabilir. Bunlar; kiracının evi belli bir tarihte boşaltmak için söz vermesi, kiracı kira bedelini ödememesi, kiracının veya birlikte yaşadığı eşinin aynı ilçe veya belde belediye sınırları içinde oturmaya elverişli bir konutu olması, kiracının kiraladığı evi teslim aldıktan sonra muaccel olan kira bedelini veya yan gideri ödeme borcunu yerine getirmemesidir.

Ev sahibi ekonomideki değişimi sebep göstererek kira miktarını yüksek oranda arttıramaz. Fakat ev sahiplerince 5 seneyi geçmiş kiralamalarda kira tespit davası açılarak yeniden kira bedeli belirlenmesi yoluna gidilebilir.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, konut kiralarının 1 Temmuz 2023’e kadar yenilenecek sözleşmelerin önceki senenin yüzde 25’ini geçemeyeceğini açıklamıştı.

Daha net ve kapsamlı bir hukuki hizmet almak için mutlaka bir avukat ile görüşmenizde fayda bulunmaktadır. Ev sahipleri ve kiracılar bu durumu asla unutmamalıdır.

Avukat Ege Kayıkçı İnstagram adresi :  https://www.instagram.com/egenba

Avukat Ege Kayıkçı Kimdir ?

Avukat Ege Kayıkçı 19.08.1994’te, köklü bir ailenin çocuğu olarak Istanbul’da dünyaya geldi. Eğitim öğretim hayatı sürerken ticarete atıldı ve daha küçük yaşlarda iş dünyası içinde kendinden söz ettirmeye başladı. Başarılı ticaret hayatı eğitimine engel olmadı ve hukuk fakültesini 3,5 sene gibi rekor bir sürede erkenden bitirerek iş adamı ünvanına avukatlığı da ekledi.

Ülkemiz dışında da ses getiren içerikte işlere imza atan ünlü avukat Ege Kayıkçı, hem yurt içi hem de yurt dışında önemli şahıs ve şirketlerin danışmanlığını ve avukatlıklarını yapmakta.

Avukat Ege Kayıkçı İnstagram adresi :  https://www.instagram.com/egenba




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —