Tarih: 30.08.2014 10:35

Avrupa’ya Kocaeli Kafkas imzası

Facebook Twitter Linked-in

Derneğin dans ekibi Amra gösterisiyle Türk, Abhazya ve Adigey Cumhuriyeti bayrağını dalgalandırdı.Avrupa turnesine çıkarak hem Kafkas kültürünü tanıtan, Hem Türkiye’yi ve Kocaeli’ni temsil eden Kocaeli Kafkas Kültür Derneği, turnenin son günlerinde büyük bir organizasyona katıldı.

 

Daha önce Almanya, İtalya, Sırbistan, Avusturya, Macaristan gibi birçok ülkeye giden Kafkaslar, burada gerçekleşen Kafkas dans gösterilerinde büyük beğeni toplamıştı. Gerçekleşen festivallere ve kültür gezilerine katılan Kocaeli Kafkas Kültür Derneği’nin profesyonel dans ekibi Amra, gösterilerinde büyük beğeni alırken, gittikjleri ülkelerin vatandaşları ve protokol üyeleri tarafından büyük takdir topluyor.

 

Türkiye’yi temsil ettiler

 

Kocaeli Kafkas Kültür Derneğiğ bu kez rotasını Makedonya’nın Ohrid şehrine çizdi. Ohrid Halk Dansları Festivali’ne derneğin temsil ettiği Türkiye’nin yanı sıra toplam 7 ülke 13 dans ekibi katıldı. Makedonya medyasının ve protokolünün de yoğun ilgi gösterdiği festival önce şehirde bayrak yürüyüşleriyle başladı. Kocaeli Kafkas Kültür Derneği üyeleri ve Amra Dans ekibi Türk, Abhaz ve Adigey Cumhuriyeti bayraklarını taşıdı. Kortejde dahi Kafkas dansları gösterileri yapıldı.

 

Ohrid’in tarihi kalesinde gerçekleşen gösterilerde Amra ekibi sahneye çıktığında en çok alkış alan gruplardan biri oldu. Çok sayıda Makedon ve turistin izlediği dans gösterilerinde Amra ekibi Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etti. Dernek Başkanı Sami Korkut ve Başkan vekili Erdal Çatan gösterileri protokolle izlerken dernek yöneticileri de gösterilerde ekibi yalnız bırakmadı. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —