Tarih: 01.07.2012 14:39

Avrupa Şampiyonası İzmit Körfezi’nde!

Facebook Twitter Linked-in

Spor otoriteleri tarafından Dünya’daki spor organizasyonların en önemlileri arasında gösterilen Avrupa Gençler Açık Su Yüzme Şampiyonası bu yıl İzmit Körfezi’nde ilk Mavi Bayrak alan Karamürsel ilçesinde yapılacak. Son 30 yıldır yüzmeye cesaret edilemeyen, kötü kokusundan yanına bir metre yaklaşılamayan İzmit Körfezi’nde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından devreye alınan 13 arıtma tesisi, denetim uçağı, sahil düzenlemeleri ve temizleme çalışmaları netice verdi.

 

 

 

MAVİ BAYRAKLI DENİZDE YAPILACAK

 

 

 

İzmit Körfezi, Karamürsel Altınkemer Sahili’nde Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı’nın çevre ve turizm konusunda belirlediği 32 kritere uyarak tarihinde ilk kez mavi bayrak alırken, Mavi Bayrak’ın hemen ardından Avrupa Yüzme Federasyonu tarafından, Dünyadaki en büyük organizasyonlar arasında yer alan Avrupa Gençler Açık Su Yüzme Şampiyonası’nın da Kocaeli’de yapılacak olması yüzücüleri sevindirdi.

 

 

 

180 YÜZÜCÜ BAŞVURDU

 

 

Önceki yıllarda Değirmendere ve Sekapark’ta yapılan Uluslararası Kocaeli Açık Su Yüzme Kupası yarışları bu yıl İzmit Körfezi’nde ilk Mavi Bayrak alan Karamürsel açıklarında yapılacak. 13-15 Temmuz tarihleri arasında Karamürsel’de yapılacak olan Avrupa Açık Yüzme yarışlarına birçok ülkeden onlarca yüzücü katılacak. Kayıtların 3 Temmuz tarihine kadar devam ettiği yüzme yarışlarına şimdiye kadar 19 ülkeden 180 yüzücü müracaat etti. Kocaeli’lerin her yıl olduğu gibi bu yılda yoğun ilgi göstereceği şampiyonada dereceye giren sporculara çeşitli ödüller verilecek.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —