Tarih: 29.12.2017 15:05

Ateş püskürdü!

Facebook Twitter Linked-in

Hünkar Çayırı’nın satışına en sert tepkilerden birisi Osmanlı Padişahı Sultan Abdülhamit Han’ın torunu Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu’ndan geldi. Cennet mekan Abdülhamit Han’ın torunlarından olan Kayıhan Osmanoğlu, Hünkar Çayırı’nın satılacağını duyar duymaz tepkisini sert sözlerle dile getirdi. Bu arazinin Erzincanlılar Vakfı’na verilmesinin altında ki mantığın ne olduğunu soran Osmanoğlu, Hükümetin geri adım atmasını istedi.

KİMİN MALINI KİME VERİYORSUNUZ?

Hünkar Çayırı ile ilgili bilgileri paylaşan Osmanoğlu, “1481 yılında dedem Fatih Sultan Muhammed Han Üsküdar’a sancak dikip sefer yapacağını ilan eder, rahatsızlığına rağmen Hünkar Çayırı’nda otağını kurar ve burada hayata gözlerini yumar. Anısına aynı yerde (Gebze) çeşme ve namazgâh yapılır. Köprü Bağdat yolu üzerinde Osmanlı ordusunun geçişi ve ulaşım maksadıyla asırlar boyunca kullanılır. Şimdi öğreniyoruz ki mülkiyeti hazine arazisine ait bu ata yadigârı yer sessiz sedasız ihale yoluyla Erzincanlılar Vakfına tahsis edilmiş! Şunu soruyoruz kimin malını kime veriyorsunuz?" dedi.

Eleştirilerine devam eden Osmanoğlu, "195.763 m2 lik bu alanda dedem Fatih Sultan Muhammed Hân’ın Otağı, Hünkâr Çeşmesi, Namazgâh ve köprü hâlâ orada dururken ve bu bölge Kültür ve Tabiat Varlıkları Yüksek Kurulunun 19.06.1987 tarif ve 3327 sayılı kararıyla koruma alanı ilan edildiği halde burasının Erzincan Vakfına verilmesinin mantığı nedir?  Bizlere kendi öz dedemizin mirası çok görülürken birilerinin bu ata yadigârlarına el koymasını esee kınıyoruz ve bu yanlıştan bir an evvel dönülmesini kamuoyu vicdanı adına istiyoruz" diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —