Tarih: 17.12.2015 17:02

Atatürk Havalimanında IŞİD operasyonu

Facebook Twitter Linked-in

Bir Avrupa ülkesinden İstanbul’a IŞİD militanlarına dağıtılmak için pasaport getirileceği istihbaratını alan İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, hemen harekete geçerek, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nden Türkiye’ye giriş yapan yolcuları takibe aldı.

2 KİŞİ TAKİBE ALINDI
Polis ekipleri yapılan çalışma sonucu dün saat 15.00 civarında şüphelenilen 2 kişiyi takibe aldı. Yapılan takip sonucu bir Avrupa ülkesinden geldiği belirtilen Bahri Ö. (54) ve Suriye uyruklu 58 yaşındaki Ahmad A.’ pasaport kontrol noktasında gözaltına alındı.

IŞİD İLE BAĞLANTILI OLDUKLARI ORTAYA ÇIKTI
Gözaltına alınan şüphelilerin beraberinde getirdiği 5 adet mini pizza fırınını inceleyen polis ekipleri, fırınların içinden aralarında Polonya, Portekiz ve Danimarka gibi ülkelere ait 148 adet doldurulmaya hazır orijinal pasaport, biri kalem görünümlü 2 adet gizli kamera, çok sayıda hafıza kartı ile yerli ve yabancı şirketlere ait 10 adet SIM kart ele geçirdi. Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alınarak emniyete getirilen şüphelilerden Ahmad A.’nın terör örgütü IŞİD ile bağlantılı olduğu ortaya çıktı.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ederken, polis ekipleri pasaportların kimler için getirildiğini tespit etmek için çalışma başlattı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —