Tarih: 06.03.2013 14:30

Atalı’dan haftaya özel açıklama

Facebook Twitter Linked-in

Atalı açıklamasında; “Aslında en büyük Depremler; sigara ve alkolle başlayan birlikteliklerle kadına şiddeti doğurması bir tesadüf olmasa gerek.

 

Bugün de dünyanın birçok yerinde kadınlar hiçte hak etmedikleri bir zalimlikle horlanmaktadırlar. Çağdaş ve demokratik dünya dedikleri Hıristiyan ülkelerde ve İslam ülkeleri denilen Arap ülkelerinde, (Hayat müşterektir) denilerek, kadınlar da, fabrikalarda, tarlalarda, ticarette, erkekler gibi çalıştırılıyorlar ve sigarada içinde olmak kaydıyla Yeşilay’ımızın mücadele ettiği tüm yasak mamullerle tanıştırılıyorlar, sonuç olarak ta birçoğunun evlendiklerine pişman oldukları, mahkemelerin boşanma davaları ile dolu olduğu esas unutulan Depreme karşı koyamadıkları günlük gazetelerde sık sık görülmektedir.Kadınlarımız, İslam dininin kendilerine verdiği kıymeti, rahatı, huzuru ve hürriyeti bilmiş olsalar ve bunları yetiştirdikleri evlatlarına hakkıyla anlatabilseler, yansıtabilseler bugün ne Yeşilay’a ve ne de başka herhangi bir kuruma ihtiyaç kalmazdı. Müslümanlar için en güzel örnek Sevgili Peygamberimizdir. O, hanımlara karşı daima sevgi, saygı, hoşgörü ve anlayış göstermiş, bırakın dövmeyi ve hor görmeyi hanımlara karşı hiçbir zaman kaba davranmamış; hep güler yüzlü olmuştur. Dolayısıyla Peygamberimizin hanımlara karşı gösterdiği bu tavır, hepimiz için örnek olmalıdır.

 

Bu vesileyle toplumun en küçük ama en kutsal birimi olan aile birimini maddi ve manevi depremlere karşı koruyup kollayan kadınlarımızın günüyle birlikte, bu kutsal birim için her türlü depremlere karşı kalkan olmaya devem eden ve elinden geleni ardına koymayan Yeşilay’ımızın bu kutlu günlerini tebrik ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —