Tarih: 30.06.2022 17:11

Asrı Vefa Derneği, Çad'daki yoksullara deva oldu!

Facebook Twitter Linked-in

Asrı Vefa Derneği'nin faaliyet gösterdiği Çad, Orta Afrika'da, dünyanın en yüksek açlık seviyelerinden birine sahip, denize kıyısı olmayan bir Sahel ülkesidir - nüfusunun yüzde 42'si yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Sınırlı gelir getirici fırsatlara ve sosyal hizmetlere kısıtlı erişime sahip düşük gelirli bir ülke, 2020 İnsani Gelişme Endeksi'nde 189 ülke arasında 187. sırada yer alıyor.

Bölgesel çatışmalar, çevresel bozulma, hızlı çölleşme ve azalan doğal kaynaklar üzerindeki toplumlar arası gerilimle birleştiğinde ülkede açlığın ve yoksulluğun daha da artmasına katkıda bulundu. Çad'daki insanlar küresel iklim çöküşünden en çok etkilenenler arasında. COVID-19'un sosyo-ekonomik faaliyetler üzerindeki olumsuz etkileri, halihazırda kronik olarak savunmasız bir nüfusun yoksulluk durumunu daha da vurgulamaktadır.

ASRI VEFA DERNEĞİ VE ÇAD'DAKİ KURBAN FAALİYETLERİ

Asrı Vefa Derneği olarak Afrika Çad'da yoksul halka sizden gelen yardımları ulaştırıyoruz. Çok sayıda ülkede olduğu gibi Afrika Çad'da da Vacip, Adak, Akika, Şükür, Sadaka kurbanlarınızı kesiyoruz.

Ayrıca bölgede Ramazan ayı boyunca kumanya dağıtımı ve yemek ikramı yapıyoruz. Öte yandan zekat, sadaka ve genel bağışlarınızı nakdi olarak ihtiyaç sahiplerine iletiyoruz.

Asrı Vefa Derneği suya ulaşamayan ve hayatlarını zorlukla geçiren köylere sizlerin destekleriyle su kuyusu açıyor.

Afrika Çad'daki en büyük problemlerden biri de eğitimdir. Özellikle Kur'an talebesi öğrencilere Kuran-ı Kerim, deftere ulaşamayan yavrularımıza Luh dağıtıyoruz. 

Asrı Vefa Derneği bölgede koruma altına aldığı çok sayıda yetime burs ve kıyafet yardımında bulunmaktadır. 

Çad, bölge siyasi ve sosyal olarak istikrar kazanana kadar aşırı yoksulluğundan gerçekten kurtulamayacak. Ancak o zaman ülke ekonomisi gelişecek, sağlık ve eğitim hizmetleri gelişecek ve vatandaşlar verimli geçim kaynakları sağlayacaktır.

ASRI VEFA DERNEĞİ VE ÇAD'IN GENEL DURUMU

1960 yılında bağımsızlığını kazanmasından bu yana Çad, siyasi istikrarsızlık, sosyal huzursuzluk ve komşu ülkelerle çatışmalardan zarar gördü. Bu, ülkeyi zayıf altyapı, istikrarsız bir hükümet ve korkunç bir insani durumla bıraktı. Çad, tümü iklim değişikliğinin etkileri, Çad Gölü havzasındaki silahlı grupların saldırıları ve komşu ülkelerdeki siyasi ve güvenlik istikrarsızlığının tetiklediği nüfus hareketleri, gıda güvensizliği ve yetersiz beslenme ve sağlık krizleriyle karşı karşıya.

Çad'da 600.000'den fazla insan şiddetli akut gıda güvensizliği ile karşı karşıya ve acil gıda yardımına ihtiyaç duyuyor. Ulusal olarak, nüfusun %57'sinin içme suyuna erişimi yok ve %90'ı yeterli sanitasyona sahip değil.

Asrı Vefa Derneği gönüllüleri sizlerden aldığı destek doğrultusunda, eğitime ulaşamayan tek bir genç, evine ekmek götüremeyen tek bir baba, çocuğunun geleceğini düşünmek zorunda olan tek bir anne kalmayana kadar mücadeleye devam edecek. Sizler de bizlere destek olabilir ve faaliyetlerimize katkıda bulunabilirsiniz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —