Tarih: 29.05.2012 11:58

Askeri Bölge projesini halk kazanacak

Facebook Twitter Linked-in

 

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak,  taşınması gündemde olan Darıca Askeri Bölgesi için Büyükşehir’le birlikte ortaklaşa bir çalışma yaptıklarını belirterek: “ Burasını toplu konut alanı olarak değil, sahilimizi de dahil ederek içinde parkların ve dinlence yerlerinin olduğu bir Yaşam Alanı olarak düşünüyoruz” dedi. 

 

900 DÖNÜMLÜK ARAZİ

 

Taşınması gündemde olan Darıca İstihkam Taburu’nun yaklaşık 900 dönümlük arazi hakkında açıklama yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, bu konuda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile ilgili kapsamlı bir çalışma yaptıklarını belirterek“ Burasının en iyi şekilde halkımızın istifadesine sunma çalışmamız var. Kamuoyunda burasının toplu konut  projesi olarak değerlendirileceği söyleniyor. Ama biz öyle düşünmüyoruz. Belediyemize devredilecek olan alanı kesinlikle toplu konut alanı olarak düşünmüyoruz. Yaklaşık alan 900 dönüm. Burayı halkımızın kullanımına  açılmak üzere içinde dinlenme tesisleri, parkların olacağı, insanların soluklanacağı  bir Yaşam Alanı olarak değerlendirmek istiyoruz. Büyükşehir Belediyemizle şu anda bunun üzerinde ciddi şekilde çalışıyoruz. Gerekiyorsa, bu hususta çok hassas olan Sayın Başbakanımızın görüşlerine bile başvurabiliriz” dedi. 

 

"900 DÖNÜM ARAZİ VE TÜM SAHİL HALKIN KULLANIMINA AÇILACAK"

 

Darıca gerek tarihi geçmişi ve gerekse doğal güzelliğini ile muhteşem bir bölge. Sahile 16 km kıyısı bulunan Darıca ilçesi,askeri bölgenin taşınması ile birlikte 900 dönüm sahilde yeri olacak ve  hem sahil, hem de kazanılan yeni yeşil alanlar böylece tüm halka kazandırılmış olacak.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —