• BIST 100

    14200,54%-0,68
  • DOLAR

    42,69% 0,00
  • EURO

    50,21% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5909,70% 0,02
  • Ç. ALTIN

    9522,21% -0,18

Asitli saldırı mağduru Berfin Özek ve ailesinden Erdoğan'a teşekkür

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, Berfin Özek'in yüzüne asit döken sanığa verilen 12 yıl 18 ay hapis cezasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tepki göstermesi, mağdur kadını ve ailesini mutlu etti.

GÜNDEM 10.01.2020 14:04:00 0
Asitli saldırı mağduru Berfin Özek ve ailesinden Erdoğan

Berfin Özek, Buluttepe Mahallesi'ndeki evinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tepkisinin kendisini ve ailesini duygulandırdığını, morallerini yükselttiğini söyledi. Açıklamanın ardından tarif edilmez bir duygu içerisine girdiğini aktaran Özek, şöyle devam etti:

"Gerçekten çok duygulandım. Cumhurbaşkanımıza beni kızının yerine koyduğu için teşekkür ederim. Cumhurbaşkanımızın söyleminden sonra morallerimiz yükseldi çünkü bayağı moralimiz düşmüştü. Cezanın artacağını ve savcılara vicdanen karar vermelerini söyledi. Bunu söylemesi beni çok mutlu etti. Açıkçası mahkeme kararın ardından bu kadar tepki olacağını beklemiyordum. Sokağa çıkma endişelerim halen devam ediyor. Tabii ki bir nebze olsun rahatladık."

Hatay'da Berfin Özek'in yüzüne asit döken sanığa 12 yıl 18 ay hapis cezası

Berfin Özek'ten yüzüne asit döken sanığa verilen cezaya tepki

Sanığın en ağır cezayı almasını istediğini ve hukuk mücadelesine devam edeceklerini anlatan Özek, "Eski halime hiçbir şekilde dönemeyeceğim. Gözlerim belki görmeyecek ama tabii ki sanığın daha yüksek ceza almasını istiyoruz. Zaten üst mahkemeye çıkacağız. Her şeyin daha güzel olacağını umuyoruz. Adaletin sağlanacağına eminiz." şeklinde konuştu.

Anne Zeynep Özek de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederek "Konuşmaları gerçekten beni çok duygulandırdı. Arkamızda olduğunu bildirdi. Bu süreçte eminim ki kızım da iyi olacak. Kızımın ve benim korkularım dinecektir." dedi.

Baba Yaşar Özek de sanığa verilen cezaya tepki gösterdi.

Avukat Mehtap Sert: "Erdoğan'ın açıklamasını anlamlı buluyoruz"

Mağdur Özek'in avukatı Mehtap Sert de İskenderun Kadın Platformu'nda yaptığı açıklamada, sanığa verilen cezanın kendilerini tatmin etmediğini belirtti. Hukuk mücadelesini sonuna kadar devam ettireceklerini aktaran Sert, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasını anlamlı buluyoruz ve kadına şiddetle mücadele anlamında Cumhurbaşkanının bu samimiyetini devam ettirmesini ve bu alanda gereken şeylerin yapılması için önayak olmasını diliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Olayın geçmişi

İskenderun ilçesinde yaşayan Berfin Özek, geçen yıl 15 Ocak'ta Buluttepe Mahallesi'ndeki evine giderken asitli saldırıya uğramış, olayla ilgili Ozan Çeltik tutuklanmıştı. 7 Ocak'ta görülen duruşmada sanık, 12 yıl 18 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Asidin etkisiyle yüzünün büyük kısmı yanan, sağ gözünü kaybeden, diğer gözünde kısmen görme kaybı olan Özek'in ameliyat masrafları, Sağlık Bakanlığının girişimleri sonucu Muğla'nın Bodrum ilçesindeki özel bir hastane tarafından üstlenilmişti.

Erdoğan sanığa verilen cezaya ilişkin değerlendirmede bulunmuştu

Dün, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde, engelliler ile devlet korumasından yararlanmış gençlerin kamu kurumlarına yerleştirilmesi töreninde yaptığı konuşmada, Berfin Özek'in yüzüne asit dökerek sağ gözünü kaybetmesine ve yüzünün bir bölümünün yanmasına neden olan sanığa verilen cezaya ilişkin değerlendirmesinde, mahkemenin ortalama 13 yıl ceza verdiğini ve bunu soruşturduğunu, "Kanunun en yüksek oranının bu olduğu ve bunu kendilerinin getirdiğine" ilişkin bilgi verildiğini anlatarak şunları kaydetmişti:

"Ben de diyorum ki arkadaşlara; arkadaşlar, siz niye kanun diyerek, bize böyle bir cevap yolunu buluyorsunuz. Ben kanundan bahsetmiyorum, ben haktan bahsediyorum, hukuktan, adaletten bahsediyorum. Siz burada hakkı arayacaksınız, hukuku arayacaksınız, adaleti arayacaksınız. Böyle bir olay kendi kızının başına gelmiş olsa, orada bu olayı nasıl değerlendirirsin? Kanunlara mı bakacaksın? Yoksa böyle bir hak olur mu, böyle bir adalet olur mu, buna mı bakacaksın? Onun için buradan ben tüm yargı dünyasına da sesleniyorum; bu kanunların sayfaları arasındaki maddelere değil, vicdanınızın sesine lütfen kulak verin. Adaletin tecellisini hakta hukukta arayın. Her zaman söylüyorum; benim yolum kanun yolu değil, hukuk yoludur. Hukuk eşittir kanun değildir. Bir defa bunu iyi anlamamız lazım."

 AA

Bakan Göktaş: "Hiç kimseyi geride bırakmayan bir anlayışla hizmetlerimizi vatandaşlarımıza sunuyoruz"

Kiralık evde 82 düzensiz göçmen yakalandı

Tünelde bir anda duran otomobile motosiklet çarptı: Kaza anı kamerada

İstanbul’da ’Huzur İstanbul’ uygulaması

Yenidoğan bebek uçak ambulansla Konya’ya sevk edildi

Krizi fırsata çevirdi, patlayan suda aracını yıkadı

2025 yılının en iyi futbolcusu Dembele seçildi

Doğum günü nedeniyle dağıtılan çikolataları yiyen 10 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Büyükakın: İstişare eden yanılmaz

Çayırovalılar, bağlama kurslarından çok memnun

Kartepe Belediyespor Karate Takımı’ndan Uluslararası Başarı

Bluetooth İşitme Cihazları: Yeni Nesil İşitme Deneyimi

Gebze Millet Bahçesi’nde hızlı ve etkin çalışma

Belediye otobüsleri günde 145 bin yolcu taşıyor

İBB BAŞKANVEKİLİ NURİ ASLAN’DAN ÖNEMLİ MESAJLAR

Çayırova’nın yeni meslek lisesinde temel betonu seriliyor

Trump yarın ulusa seslenecek

Girne Satılık Ev Arayanlara Dijital Bir Rota

Renkli Çoraplı Kuzgun Minik Tiyatroseverlerle Buluştu

Başiskele’deki koridor projesi tasarrufla daha değerli

İhmal iddiasıyla yargılanan eski il jandarma komutanı hakim karşısında

Hacılarda mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı

Bodrum’da polisi yaralayan motosiklet sürücüsü tutuklandı

Susurluk’ta tır kazası

Edirne’de ahırda çıkan yangın 3 eve sıçradı

Gaziantep’te 21 düzensiz göçmen yakalandı: 2 organizatör tutuklandı

Efeler Ligi: Halkbank: 3 - Spor Toto: 0

Başkan Günel’den Durbay’ın ailesine taziye ziyareti

Güllü’nün oğlu müşteki olarak savcılıkta ifade verdi

MHP’li Durgun: "Pestisit iddiaları kamuoyunda abartılı şekilde yer buluyor"

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.