Tarih: 05.05.2012 11:01

Aşiret davası Kocaeli'nde görüldü!

Facebook Twitter Linked-in

Olay, Şanlıurfa'nın Mutluca köyünde meydana geldi. Tamah aşiretine mensup Koç, Kaya ve Beyazkuş ailelerine mensup bir grup, Tektek Sulama Birliği'nin seçimlerinde kendilerine oy vermedikleri gerekçesiyle merkeze bağlı Uzunköy'e giden ve içinde akrabalarının olduğu aracın önünü GAP Arena Stadyumu'nun yanındaki kısas yolunda keserek pompalı tüfekle ateş açmıştı. Silahlı saldırıda Ahmet Aslan ölürken, 26 kişi de yaralanmıştı.  Soruşturma kapsamında 2'şer kez müebbet hapis cezasıyla yargılanan Abdelilah Koç, Reşat Koç, Vehbi Koç, Abdülhamit Koç ve Osman Beyazkuş tutuklanmış, 31 zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

 

 

 

Olay sonrası iki aile arasında kan davası meydana gelirken, Koç Ailesi'ne mensup çok sayıda kişi de köylerini terk ederek başka illere taşındı. Kan davası nedeniyle köyde hem jandarma ekipleri, hem de polis uzun bir süre güvenlik önlemi aldı. Aileler arasındaki husumet devam ederken, şubat ayında aileler Şanlıurfa Adliyesi'nde tekrar karşılaşıp silah ve sopalarla birbirlerine girdi. 

 

 

 

Şanlıurfa adliyesi önünde meydana gelen olayda, ilk olayda öldürülen Ahmet Aslan'ın oğlu Mehmet Aslan (22) silahla vurularak öldürüldü.  İkinci cinayetin ardından Aslan Ailesi üyeleri, köyde yaşayan hasımlarının evlerini yaktı. Olayla ilgili açılan ve geçen aylarda görülen dava öncesinde iki ailenin yakınlarının araçlarında yapılan aramalarda 9 tüfek ele geçirildi. Dava, Şanlıurfa'da yaşanan gerginlik sonucu 2 kişinin ölmesi üzerine güvenlik gerekçesi ile Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

 

 

 

Kocaeli'deki dava öncesi çevik kuvvet polisleri çevrede sıkı güvenlik önlemi alırken, sanık ve müştekiler adliyeye üst aramasından geçerek girebildi. 5'i tutuklu 36'sı tutuksuz 41 sanığın bulunduğu davayı mahkeme, 26 Haziran 2012 tarihine erteledi. Tutuklu ve tutuksuz sanıklar suçlamaları reddetti. Tutuklu sanıklardan Vehbi Koç, Reşat Koç ve Osman Beyazkuş tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.  Polis, mahkeme çıkışında aileler arasında gerginlik yaşanmaması için çaba sarfetti. 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —