• BIST 100

    14144,23%-0,40
  • DOLAR

    42,71% 0,02
  • EURO

    50,23% 0,17
  • GRAM ALTIN

    5955,70% -0,11
  • Ç. ALTIN

    9603,36% 0,00

ASELSAN denizde ilke imza atıyor

ASELSAN tarafından yürütülen Deniz Kuvvetleri Komutanlığının elektronik harp alanındaki en büyük projesi olan Deniz Elektronik Harp Süiti Tedariki Projesi'nin fabrika kabul testlerinin ilki başarıyla gerçekleştirildi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 28.09.2019 14:34:00 0
ASELSAN denizde ilke imza atıyor

ASELSAN tarafından geliştirilen ve mevcut özellikleriyle benzeri olmayan Deniz Elektronik Harp Süiti'nin fabrika kabul testlerinden ilki başarıyla tamamladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi (LHD) TCG Anadolu Projesi ile anavatandan uzak coğrafyalarda, insani yardım harekatından muharip olmayanların tahliyesine, arzu edilen bir bölgede kara harekatı icra edilebilmesinden başka ülkelerin üslerine bağımlı olmadan hava harekatı yapabilme imkanına kadar uzanan geniş bir yelpazede önemli yetenekler kazanacak.

Türk savunma sanayisinin lider teknoloji şirketi ASELSAN, geliştirdiği, ürettiği, tedarik ettiği cihaz ve sistemlerle projede tasarım, entegrasyon, test ve lojistik destek faaliyetleri üstleniyor.

ASELSAN'ın projedeki görevleri arasında Deniz Elektronik Harp Süiti'nin geliştirilmesi bulunuyor.

Deniz Elektronik Harp Süiti Tedariki Projesi'nin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile ilk çalışmaları 2007'de başladı ve sözleşmesi 2015'te imzalandı.

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığının elektronik harp alanındaki en büyük projesi olan Deniz Elektronik Harp Süiti Tedariki Projesi'nin fabrika kabul testlerinin ilki, süitin ana yapı taşı olan Merkezi Yönetim Sistemi için ASELSAN Gölbaşı Yerleşkesinde gerçekleştirildi. Testler, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sedef Tersanesi temsilcilerinin katılımı ile başarıyla tamamlandı.

Deniz Elektronik Harp Süiti; Merkezi Yönetim Sistemi, Elektronik Destek Sistemi, Elektronik Taarruz Sistemi, Dekoy Atım Sistemi ve Lazer İkaz Sistemi’nden oluşuyor. Elektronik Harp Süiti, mevcut özellikleriyle dünyada bir ilk olma özelliği taşıyor.

Merkezi Yönetim Sistemi; Elektronik Destek Sistemi, Lazer İkaz Sistemi, Kızıl Ötesi Arama ve Takip, radarlar, savaş yönetim sistemi ve diğer gemiler üzerinden aldığı tehdit verilerini füzyon algoritmalarını da kullanarak işleyip Dekoy Atım ve Elektronik Taarruz sistemleri ile tehditlere karşı oluşturulabilecek en etkin fonksiyonel imha yöntemine karar veriyor ve bunları uyguluyor.

TCG Anadolu gemisi üzerinde 2020 yılı içerisinde icra edilecek deniz kabul testleri ile Deniz Elektronik Harp Süiti'nin teslimatı tamamlanacak.

Deniz Elektronik Harp Süiti ile geminin başta güdümlü mermiler olmak üzere birçok tehdide karşı fonksiyonel olarak korunması hedefleniyor.

Tamamlandığında Türk Deniz Kuvvetleri'nin envanterindeki ilk Deniz Elektronik Harp Süiti olacak sistem, donanmanın elektronik harp alanındaki yapı taşı olacak ve farklı birçok platformda kullanılacak.

Sahte plakalı otomobil PTS kamerasına takıldı: Ön uyuşturucu testi pozitif çıkan ehliyetsiz sürücüye ceza yağdı

Jandarma’dan yeni yıl öncesi kaçak alkol operasyonu: 2 gözaltı

Kartepe Belediyesi’nden Asfalt Hamlesi

978 fotoğraf sanatçısından 3 bin 548 eser

GÜDEF 6. Olağan Kongresinde Başkan Selami Kolcu Güven Tazeledi

Türkiye’nin İlk Lindberg Shop Mağazası Bağdat Caddesi’nde Açıldı

Karaman’da otomobiller çarpıştı: 5 yaralı

Çorum’da park halindeki otomobil kurşunlandı

Mandalina ihracatı 615 milyon dolarla rekor kırdı

Mahallelere onlar “Göz Kulak” oluyor

Mezra Ziraat 2025 Yılında 22 Bin 500 Dekara Ulaştı

OYAK'tan uluslararası bir yatırım daha: SOMTURK

İSU, GÖLCÜK VE İZMİT’TE ALTYAPIYI GÜÇLENDİRİYOR

Derince’de iki TBM kuruluma hazırlanıyor

GTÜ, Enerji Verimliliği Odaklı İki Patenti Sanayiye Aktardı

Bursa’da asayiş uygulaması: Aranan şahıslar yakalandı, uyuşturucu madde ele geçirildi

Ordu’da ’dur’ ihtarına uymayan sürücü kovalama sonucu yakalandı

Malatya’da tır ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Bozüyük’te otomobil, park halindeki tıra arkadan çarptı: 1 ölü, 1 yaralı

Kocaeli’de silahlı saldırı: 1’i futbolcu 3 yaralı

FIBA Şampiyonlar Ligi: Mersin Spor: 84 - Filou Oostende: 76

Elazığ’da silahlı kavga: 1 yaralı

Türkan Şoray, ‘İyilik Korosu’ ile Mersin’de sanatseverlerle buluştu

Evinde silahla vurulmuş halde bulunan orman muhafaza memuru öldü

Romanya’da yargı reformu talebiyle protestolar devam ediyor

Muş’ta okul çevrelerinde emniyetten denetim: 1 iş yerine adli işlem

Almanya Başbakanı Merz: "Büyük güçlerin oyun topu değiliz"

Kayseri’deki cinayetin sebebi koyun otlatma meselesiymiş

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu

Niğde’de iki grup arasında silahlı kavga: 2 yaralı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.