Tarih: 05.08.2015 10:09

Arsa satışı, Çayırova'nın gündeminden düşmüyor

Facebook Twitter Linked-in

Karşılıklı restleşmelere neden olan satış konusunun gelecek ayki mecliste de devam etmesi bekleniyor.Çayırova Belediyesi’nin Temmuz ayı meclisinde Saadet Partisi Grubu tarafından  Çayırova’ da bulunan 4500m2 yerin  meclise gelmeden encümen kararı ile satışının yapılıp  yapılmadığını sorulmuştu. Ağustos meclisinde ise CHP grubu konuyu tekrar gündeme getirdi. Verilen önergenin ardından Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci konuya sözlü olarak cevap verdi.

Önceki mecliste tartışılan ve gündeme oturan bu satışın tamamen yasal bir satış olduğunu söyledi. Bu yerin arsa olmadığını DOP’ tan kalan alanların toplamı olduğunu söyleyen Demirci, “Bu yerin mevcut durumu ile imara uygun bir yönü yoktu. Karayolları arasında kalmış ölü bir yer bizde satarak değerlendirdik.

Burası belediye hissesidir encümende satışında her hangi bir yasal sıkıntı yoktur, meclis kararına gerek yoktur. Burası Büyükşehirden de geçmiş bir yerdir, tek başımıza alınmış bir karar değildir.” ifadelerini kullandı. 

HATAMIZ VARSA SÖYLERİZ'

Saadet Partisi'nin bu konuyu geçen mecliste ve sonrasında bir şova dönüştürdüklerini söyleyen Demirci’ye, partisi adına rest çeken Çayırova Belediyesi Saadet Partisi Meclis Üyesi Zeki Özçelik, "Eğer bir hatamız varsa açık yüreklilikle bunu bir sonraki mecliste dile getiririz" dedi. Temmuz ayında verdikleri bu satışla ilgili önergeye belediye tarafından bir saat önce cevap geldiğini belirten Özçelik, "Şov kelimesini grubum adına üzerimize almadığımızı belirtmek istiyorum. Biz şov peşinde değil milletin bize verdiği muhalefet olma görevini yerine getirip, yapılan yanlış mir uygulama varsa üzerine gidiyoruz.

Önergemize verdiğiniz cevabı partimizde bu konunun uzmanları ile değerlendireceğiz, yapılan incelemelerin ardından kanaatimiz yanlışsa gelip buradan açıklarız" ifadelerini kullandı. Çayırova Belediyesi Saadet Partisi Meclis Üyesi Ali Uçar, "Bu yerin gündeme getirilmesinin nedeni olarak buranın satışının kamuya açık bir şekilde ihale usulü ile yapılmasının daha doğru olmasıdır. Biz bu konuyu komisyonda konuşmuş olsaydık olay bu kadar alevlenmezdi. Sizin beş para etmez yerler dediğiniz yerlerin satış toplamı 1 milyarı lirayı aştı" şeklinde konuştu.

LALE KALAYCIOĞLU




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —