Tarih: 27.05.2015 17:22

Arçelik-LG işçileri ayaklandı

Facebook Twitter Linked-in

İşçiler bugün Gebze’de yürüyüş düzenleyerek basın açıklaması yaptı. Renault ve Tofaş’tan sonra Fort Otosan’da başlayan direniş Gebze’de devam etti. GOSB’ta faaliyet gösteren Arçelik-LG Fabrikası’nda çalışan yaklaşık 350 kişi Türk Metal sendikasından istifa ettiler. İşçilerin istifasından sonra fabrika zorunlu olarak üretimi durdurma kararı aldı.

SLOGAN ATARAK YÜRÜDÜLER

Arçelik-LG işçileri bugün öğle saatlerinde Gebze Sultan Orhan Mahallesi’nde bir kıraathanede toplandılar. Burada toplanan işçiler getirdikleri Laptop ile E-Devlet üzerinden istifa ettiler. Kıraathanede örgütlenen 100’ü aşkın işçi Gebze Kent Meydanı’na yürüdü.

konusma.jpg

TÜRK METAL KAMBURUNDAN KURTULDUK

Burada işçiler adına konuşma yapan Hüseyin Tohumcu ve Zafer Altuntaş bugün kendilerinin bayramlarını olduğu belirterek, ‘’ 350 civarında işçi arkadaşımızla Türk Metal Sendikası’ndan istifa ettik. Belimizdeki bu Türk Metal kamburunu, kaldırdık. İstifaların devamı gelecek. Bizim işverenle ilgili bir sorunumuz yok. Tamamen Türk Metal Sendikası’ndan kurtulmak için sokaklara çıktık.’’ Dediler.Yapılan açıklamaların ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Haber : Onurhan Tavukçuoğlu




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —