Tarih: 22.05.2014 14:25

Arazileri kimler topluyor?

Facebook Twitter Linked-in

Mezar yerlerinin bile toplandığını söyleyen vatandaşlar, önlem alınmasını istiyor. Gebze Köylerinde arazi rantı söylentileri Pelitli’den başladı. Alınan bilgiye göre; binlik, beş binlik, on binlik ve 25 binlik planların askıdan indirilmesinin ardından plan dışı kalan ve ağaçlandırma alanı olarak bırakılan ve bir bölümü de mezarlık için ayrılan yerlerin bir firma tarafından toplandığı iddia edildi. Arazi toplama işini yapan kişilerin bu alanları köylünü elinden de düşük fiyata aldığını ifade eden bir vatandaş, bu araziler üzerinden çok büyük raht hesapları yapıldığına dikkat çekti. 

 

Hurdacılar veya OSB mi yapılacak?

 

Yeni Pelitli Mezarlığı yolu üzerinde bulunan ve TOKİ Kirazpınar konutlarının tam karşısında kalan arazilerin toplamının 800 ile bin dönüm arasında olduğu ifade edilirken, bu rantın içinde kimlerin olduğu da tartışma konusu oldu. AK Parti’ye yakın bazı isimlerin isminin geçtiğini söyleyen bir vatandaş ise; “Perde arkasında farklı isimler var ancak arazilerin kimler tarafından toplandığını tahmin edebiliyoruz, Gebze’de AK Parti üzerinden kim rant elde etmek istiyor, partiyi kimler çıkar için kullanıyorsa burada da bu isimler var.

 

Başta Bakan Işık olmak üzere tüm Kocaeli Milletvekillerini göreve davet ediyoruz. Vatandaşın elinde iken hiçbir şey yapamadığı arazilere yeni OSB veya hurdacılar sitesi kurulacağı konuşuluyor, yasal bir şey yapılıyorsa neden gizli kapaklı yapılıyor ve kamuoyundan gözleniyor” diyerek tepki gösterdi. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —