Tarih: 08.06.2012 11:22

Araç çetesi çökertildi: 11 gözaltı!

Facebook Twitter Linked-in

Edinilen bilgilere ve iddialara göre: Kocaeli Trafik Tescil ve Denetleme Şubesinde görevli bir memur, bir araç hakkında getirilen belgelerinde gördüğü yanlıştan yola çıkıp, aynı isimli şahısın daha önce yaptığı tescil işlemlerini incelemesi ve şüphelenmesi sonucu Asayiş ekiplerine ihbarda bulundu. 

 

Asayiş Ekipleri meslektaşlarından gelen ihbarı değerlendirerek çalıntı ve yakalama hacizli araçları sahte belgeler kullanarak change yaptıkları iddia edilen 12 kişilik bir çeteyi çökertti.İddialara göre Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Ekipleri,  yaptıkları takip sonucunda tescile gelen şahısın yaptığı diğer işlemlerde de kullanılan belgelerde sahtecilik yapıldığını tespit etti. 

 

 

 

TRAKTÖR VE KAMYONET SATMIŞLAR

 

 

 

Yine polislerin yaptığı 6 aylık takip sonucu çalıntı ve yakalama haciz olan 8 traktör ve 2 kamyonu sahte belgeler ile değişik illere sattıkları tespit edilen şahıslardan 4'ü Adana, 3'ü Kandıra, 1'i Hatay, 2'si Ankara ve 1'i Osmaniye'den olmak üzere 11 kişiyi gözaltına aldı. Bu olayla ilgili 1 kişinin daha aranmasına devam edildiği öğrenildi.  

 

Şahısların başka suçlara karışıp karışmadığı araştırılırken, sorguları tamamlanan Musa K(36), Ramazan Z(54), Ramazan I(39) Raif Ş(59), Zekerriya Y(49) Ayhan B(36) Ünal K(40) Kocaeali Asayiş Şubesinden, Adem Ö(35) Ahmet İ(47) ve Aydın Ş(40) Kandıra İlçe Emniyet Müdürlüğünden Kocaeli Adliyesine sevk edildi. Ayrıca Hatay'da yakalanan Ahmet Y'de ameliyatlı olması nedeniyle Hatay'da adli mercilere gönderildi.  Aynı olayla ilgili M. Emin K isimli şahısın ise  arandığı edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —