Tarih: 22.03.2022 16:37

Apple’dan pili çabuk biten iPhone modelleri için önemli açıklama!

Facebook Twitter Linked-in

Apple, geçtiğimiz hafta maske ile Face ID açılmasına imkan veren iOS 15.4 sürümünü yayınladı. Aynı zamanda bir dizi yeni emoji, iPhone 13 Pro veya Pro Max için üçüncü taraf uygulamalara 120 Hz ProMotion desteği ve Evrensel Kontrol gibi birçok yenilikle kullanıcı karşısına çıkan güncelleme, aradan çok geçmeden tepkilerin odak noktası haline gelmeye başladı.

iOS 15.4 sürümünü yükleyen kullanıcılar, iPhone’larının pilinin daha hızlı bittiğini farketti. Aynı sorundan müzdarip başka kullanıcıların da olduğu ortaya çıkınca, tüm gözler Apple’dan konu ile ilgili gelecek açıklamaya çevrildi. Bir süre önce iPhone pil ömrünü olumsuz etkileyen bu sorunla ilgili şirketten önemli bir açıklama geldi. İşte ayrıntılar…

iOS 15.4 ile pili çabuk biten iPhone modelleri için ne yapılmalı?

iOS 15.4 ile pil ömrü olumsuz etkilenen modellerin başında iPhone 13 Pro ve Pro Max geliyor. Bazı kullanıcılara göre pilde birkaç saatlik aktif kullanımda bile gün sonunda yüzde 80’e varan azalma yaşanıyor. Tüm bu şikayetlerin ortak noktası ise güncelleme sonrası pilin hızla tükenerek kullanıcı deneyimini düşürmesi.

iOS 15.4 iOS 15.4 sonrası yaşanan pil sorunu çözümü

Çok geçmeden sosyal medyaya taşınan bu konu ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Apple Destek Twitter hesabından aynı sorundan müzdarip bir kullanıcının paylaşımına cevap geldi. Yayınlanan güncellemelerin ardından 48 saatlik süreçte uygulamaların ve özelliklerin optimizasyon sürecine girdiği ve pilin bu nedenle normalden daha hızlı tükendiği ifade edildi.

Apple Destek, ilgili kullanıcıya aynı sorunun 48 saatlik sürenin dolmasının ardından devam etmesi halinde kendileriyle DM üzerinden iletişime geçmesi tavsiyesinde bulundu. Bu noktada sorunla ilgili daha ayrıntılı bir şekilde yardımcı olabileceklerine vurgu yapıldı.

 

ShiftDelete




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —