Tarih: 05.09.2017 08:29

Apple, iPod Nano desteğini sonlandırdı

Facebook Twitter Linked-in

ABD'li teknoloji lideri Apple'ın bir cihazı piyasaya çıkardıktan sonra ortalama 5 yıl içinde teknik destek vermeyi kestiği biliniyor. Zira yedek parça stoğunu her daim aktif tutmak, şirket için ekstra külfet oluyor ve çözüm olarak belli bir süre sonra teknik destek kesiliyor.

İşte Apple'ın destek vermeyi kestiği son ürün bu kez 6. nesil iPod Nano oldu. 2010 yılında piyasaya çıkan bu cihaz, ufak boyutu ve dokunmatik ekranıyla pek çok kişinin dikkatini çekmeyi başarmış ve önemli satış rakamlarına ulaşmıştı.

6. nesil iPod Nano, farklı bir özelliğiyle daha ön plana çıkmayı başarıyor. Görünümü itibarıyla Apple Watch'ın kayışsız haliniandıran cihaz, 3. parti üreticilerin ürettiği kayışlarla akıllı saat olarak da kullanılmıştı. 6. nesil iPod Nano'un, Apple Watch'ın temelini oluşturduğu ifade ediliyor.

Gelgelelim Apple artık bundan böyle bu cihaza teknik destek vermeyecek. Yani 6. nesil iPod Nano sahibi bir kişi, tamir için cihazını Apple Store'a götürdüğünde eli boş dönecek. Bunun yerine özel servislere yönelmek gerekiyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —