Tarih: 05.04.2019 10:55

Antalya’da Ucuz Tatil Gezi Rehberi ve Konaklama

Facebook Twitter Linked-in

Antalya Fethiye arasında kalan topraklarda 3000 yıl önce kurulan Likya uygarlığının yaşadığı ve birçok tarihi kentin kurulduğu bilinmektedir. Ancak Kalkan da bu dönemlere ait şehir kalıntısı ya da yerleşim alanı bulunmamıştır. Doğasına hayran kalacağınız Kalkan için tarihçi Heredot, “dünyada yıldızlara en yakın yer” demiştir. 150 sene önce Meis adasından gelen tüccarlar tarafından kurulduğu düşünülmektedir. Doğa ve su sporlarının rahatlıkla yapıldığı Kalkan, tipik Akdeniz mimarisinin hakim olduğu evleri ve sokakları ile dikkat çekmektedir. Tatil için yaz aylarında yurtiçinden ve yurtdışından birçok turisti ağırlayan Kalkan bölgesi, kaliteli tatili ucuza gerçekleştirmek için tercih edilmesi gereken en iyi tercihler arasında.

Konaklamak için otel yerine Kalkan’da bulunan lüks yada normal Kalkan kiralık villa seçenekleri ile Kaş kiralık villa seçenekleri arasında tercih yaparak kendi evinizdeymiş gibi doyasıya bir tatil yaparken hem de gezilecek yerleriyle unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz.

Kalkan’a Nasıl Gidilir?

Uçakla Dalaman Havaalanına gidilip oradan 120 km uzaklıktaki Kalkan’a otobüs veya özel araçla ulaşabilirsiniz. Kalkan, Türkiye’nin en güney uçlarından biri olduğu için her noktadan karadan ulaşım çok zaman almaktadır.

Kalkan’a Ne Zaman Gidilir, Nerede Kalınır?

Kalkan’da Akdeniz iklimi hakimdir. Dolayısıyla her zaman ılıktır. Yaz ayları ise oldukça sıcak geçer. Deniz mevsiminin oldukça uzun olduğu Kalkan, kar yağışı almaz. Mayıs ve eylül Kalkan’a gitmek için en güzel aylardır. Yaz aylarında çok kalabalık olması ve fiyatların oldukça artması nedeniyle ziyaret tarihlerinin mayıs ve eylül aylarına kaydırılması tavsiye edilir. Kalkan’da her bütçeye hitap eden çok sayıda otel ve kiralık villa bulunmaktadır.

Artık otelden ziyade hemen hemen herkes kendi evindeymiş gibi rahat bir tatil yapmak istiyor. Bu yüzden Kalkan kiralık villa için arayış içerisinde olan birçok birey bulunuyor. Talep olduğundan dolayı Antalya’da Kalkan kiralık villa hizmetleri sunulmaya başlanmış olup birçok bütçeye uygun ve otele göre daha konforlu ve huzurlu bir tatil seçeneği doğmuştur.
Sizlerde lüks ama ekonomik bir tatil yapmak istiyorsanız veya kalabalık bir aileyseniz Tatil Villası’nın sunduğu kiralık villa seçeneklerini inceleyebilirsiniz.
Aynı zamanda balayı ve muhafazakar villa seçeneklerininde bulunduğunu hatırlatmak isteriz.

Kalkan’da Neler Yapılır?

Kalkan’ın çevresindeki plajlar, tatil için bu bölgenin seçilmesinde en önemli tercih sebeplerinin başında gelir. Ya da Kalkan kiralık villa Kaş kiralık villa tercihi yaptıysanız tabii ki kiralık villanızın havuzunda da güzel vakit geçirebilmeniz mümkün. Dünyaca ünlü antik kenti ve plajı ile Patara bunlardan biridir. Yine Kalkan çevresinde bulunan Kaputaş Plajı turkuaz renkli suları ile haklı bir ün edinmiştir. Çevrede bulunan Simena, Letoon, Xanthos gibi antik kentler gezilebilir. Saklıkent Kanyonu, Bezirgan Yaylası ve İslam Köy de Kalkan civarındadır. Tekne turları ile Kekova ve Kaleköy ziyaret edilip, batık antik kent görülebilir. Akvaryum Koyu görülecek ve yüzülecek yerler arasındadır. Meis Adası ziyaret edilebilir. Yamaç paraşütü, şnorkelle dalış, safari ve doğa yürüyüşü yapabilirsiniz.

Daha detaylı bilgi ve konaklama için Kalkan & Kaş kiralık villa seçeneklerini incelemek istiyorsanız eğer Tatil Villası’nın web adresini ziyaret edin, indirimli tatil paketlerini ilk siz keşfedin!

www.tatilvillasi.com.tr




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —