• BIST 100

    14118,13%-0,58
  • DOLAR

    42,72% 0,06
  • EURO

    50,08% -0,22
  • GRAM ALTIN

    5929,08% 0,34
  • Ç. ALTIN

    9558,64% 0,38

Antalya’da 9 kurşunlu kadın cinayetinde iyi hal indirimi anneyi gözyaşlarına boğdu

Antalya’da 9 kurşunlu kadın cinayetinde iyi hal indirimi anneyi gözyaşlarına boğdu

ASAYİŞ 17.12.2025 14:24:52 0
Antalya’da 9 kurşunlu kadın cinayetinde iyi hal indirimi anneyi gözyaşlarına boğdu
Antalya’da boşanma aşamasında olduğu ve hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı eşi Fadim Temirhanoğulları’nı tabancayla vurarak 9 kurşunla öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Savaş Temirhanoğulları ile kaçmasına yardım ettiği gerekçesiyle yargılanan Fikret İnal’ın karar duruşması görüldü. Mahkeme heyeti, sanık Savaş Temirhanoğulları hakkında savcılığın ağırlaştırılmış müebbet talebini kabul etmeyerek, iyi hal indirimi uyguladı ve sanığı müebbet hapis cezasına çarptırdı. Kararın açıklanmasının ardından maktulün annesi Mediha Saçlı adliye önünde fenalaşarak baygınlık geçirdi.
Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına, tutuklu sanıklar Savaş Temirhanoğulları ve Fikret İnal, taraf avukatları ile maktul Fadim Temirhanoğulları’nın yakınları katıldı. Duruşmada son sözleri sorulan sanık Savaş Temirhanoğulları, "Daha önce eşime karşı hiçbir şiddet uygulamadım, pişmanım" ifadelerini kullandı. Sanık Fikret İnal ise olayla ilgisinin bulunmadığını savunarak tahliye talep etti.

Savcılık ağırlaştırılmış müebbet istemişti
Savcılık, önceki duruşmalarda sunduğu mütalaasında Savaş Temirhanoğulları hakkında, kadına ve eşe tasarlayarak öldürme suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etmişti. Mütalaada, Fikret İnal’ın da olay sırasında sanıkla birlikte hareket ettiğine dikkat çekilerek "müşterek fail" sıfatıyla aynı ceza ile cezalandırılması istenmiş, ayrıca maktulün ölümünden iki ay önce açtığı "silahla tehdit ve hakaret" davasının ana dosya ile birleştirilmesinin ardından bu suçlardan da sanık hakkında ceza verilmesi talep edilmişti.

Heyet mütalaadan ayrıldı
Mahkeme heyeti, sanık Savaş Temirhanoğulları’nı, eşi Fadim Temirhanoğulları’nı tasarlayarak öldürdüğü gerekçesiyle mütalaada istenen ağırlaştırılmış müebbet talebine iyi hal indirimi uygulayarak, kadına ve eşe karşı kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezasına mahkûm etti. Heyet, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Heyet, sanık Fikret İnal hakkında ise olay sonrası kaçmasına yardım ettiği gerekçesiyle TCK’nın 39. maddesi kapsamında 19 yıl hapis cezası verdi.
Mahkeme ayrıca, maktul Fadim Temirhanoğulları’nın ölümünden iki ay önce sanık Savaş Temirhanoğulları hakkında açılan "silahla tehdit ve hakaret" dosyası yönünden delil yetersizliği gerekçesiyle beraat kararı verdi.

Anne karara tepki gösterdi
Kararın ardından adliye önünde konuşan maktulün annesi Mediha Saçlı, verilen cezaya tepki göstererek, "Benim çocuğum öldürüldü, 24 yıl ne ya. Çocuğum öldürülmüş, ağır ceza almasını istiyorum" dedi. Çocuğunun canice öldürüldüğünü anlatan Saçlı, "Ağırlaştırılmış müebbet istiyorum, çocuğumun sonuna kadar arkasındayım. İçimde bir sıkıntı vardı, biliyordum bir şey olacağını. Adama bayram yaptırdınız. Adamlar giriyor içeriye, oh ne iyi. Uzaklaştırma yokmuş, hiçbir şey yokmuş gibi giriyor, yatağından uyurken öldürüyor. 24 yıl yiyip içip yatacak, benim çocuğum toprağın altında. Ne olur yardımcı olun. Çocuğumun hakkını verelim ne olur. Benim çocuğum öldürüldü. Toprağın altında yatıyor. Onlar yiyip içip yatacaklar burada. Bir yıl, üç aydır biz mücadele veriyoruz" diye konuştu.
Konuşmasının ardından fenalaşan acılı anne, çevresindekilerin yardımıyla kendisine getirildi. Mediha Saçlı’nın kızının fotoğrafını elinden bırakmadığı görüldü.

"İyi hal indiriminin gerekçesini bilmiyoruz"
Duruşma sonrası açıklama yapan, davayı Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği adına takip eden avukat Yağmur Burçin Sayın Kurt ise, "Sanığa iyi hal indirimi uygulandı. Bunun gerekçesini bilmiyoruz. Hakaret ve tehdit suçundan beraat kararı verildi. Oysa dosyada deliller mevcut. Tasarlayarak öldürme yönünden ceza verilmedi. Biz bu kararı kabul etmiyoruz ve tüm yasal yolları sonuna kadar kullanacağız" şeklinde konuştu.

Olay geçmişi
Olay, geçen yıl Antalya’nın Konyaaltı ilçesi Hurma Mahallesi 252 Sokak’ta meydana geldi. Fadim Temirhanoğulları, kendisine şiddet uyguladığı gerekçesiyle boşanma davası açtığı ve hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı eşi Savaş Temirhanoğulları tarafından lüks bir sitedeki evinde tabancayla vurularak öldürüldü. Temirhanoğulları’nın cansız bedeni, sabah okula gitmek için uyanan kızı İ.T. (17) tarafından bulundu.
Cinayetin ardından Savaş Temirhanoğulları’nın, arkadaşı Fikret İnal’ın aracıyla Korkuteli ilçesine kaçtığı tespit edildi. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayı takip eden 24 saat içinde sanığı Korkuteli Bayatbademler’deki bir villada yakaladı. Kaçmasına yardım ettiği belirlenen Fikret İnal ile birlikte iki şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

TFF, 2025-2026 sezonu ara transfer döneminde değişikliğe gitti

Hamburg‘daki ilk Togg T10X’lerden biri trafikteki yerini aldı

Babaeski’de seyir halindeki otomobil alev aldı

Datça açıklarında sürüklenen yelkenli tekne kurtarıldı

Böyle çöp ev görülmedi

Bolu’da kış turizmine yapay kar desteği

Küçükçekmece’de minibüsten yaşlı kadın düştü

Park halindeki motosiklet çalındı

Türkiye e-ticarette seviye atladı: "Dijital dönüşüm, bizi bölgemizin lider ülkesi yapacak"

Kağıthane’ye yeni sosyal ve sportif tesis kazandırılıyor

Türklerin tarih boyunca kullandığı alfabeler Denizli’de sergilendi

Zorlu testleri geçen ’modern makineli tüfek’ seri üretime hazır

Gaziantep Büyükşehir’den "Kalemden Kalbe" Hüsn-i hat sergisi

Bursalı taksici yaşlı çiftin araçta unuttuğu 5500 Euro’yu teslim etti

Çankırı’da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Edirne’de trafiğe kayıtlı araç sayısı 207 bin 555’e ulaştı

Bozkır’da çiftçilere makine ve ekipman desteği

Virajı alamayan beton mikseri yan yattı, beton yola döküldü

Yerli Malı Haftasında milli silahlara büyük ilgi

Gömeç’te incir üretimini artıracak adım, 499 sertifikalı fidan dağıtıldı

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’ndan DTO Başkanı Erdoğan’a övgü üstüne övgü

Sultanbeyli’de motosiklet kazası: 3 çocuk babası hayatını kaybetti

JAK ve AFAD ekipleri kayak sezonuna hazır

Samsunspor, Almanya’da çiçeklerle karşılandı

Karın tadını lastikle kayarak çıkardılar

Konyaaltı’nda bozuk gıda denetimi

Kırşehir Ahilik Müzesi’nde ziyaretçi sayısı iki katına çıktı

Kadın girişimciler, MÜSİAD Gaziantep’te buluştu

Van’da kış aylarında kullanılmayan bisikletler için bakım uyarısı

DSO’nun uluslararası başarısı takdir topladı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.