Tarih: 11.10.2015 11:44

Ankara'da Patlamanın Olduğu Yerde Gerginlik

Facebook Twitter Linked-in

Ankara'da 95 kişinin öldüğü, 246 yaralının olduğu katliamın ardından patlamanın olduğu yere karanfil bırakmak isteyen başta HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile HDP'li ve CHP'li milletvekillerine polis izin vermedi.

"YARALILAR VAR"

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Barış Mitingi katliamının gerçekleştiği noktaya karanfil bırakmak isteyen kurum temsilcileri ile Eş Genel Başkanlarımız, Grup Başkanvekillerimiz ve milletvekillerimizin bulunduğu heyete Çevik Kuvvet ekipleri saldırmıştır. Yaralılar bulunmaktadır." ifadeleri yer aldı.

POLİS, "HEPİNİZ GİREMEZSİNİZ" DEDİ

Olay mahalli çevresine barikat kuran emniyet güçleri, incelemelerin sürdüğü gerekçesiyle karanfil bırakmak için gelenlerin hepsinin alana giremeyeceğini söyledi. Çiçek bırakmak için gelenler Tren Garı meydanına giremeyince gerginlik yaşandı. Alanda TOMA araçları ile bekleyen Çevik Kuvvet polisleri kalabalığı engelledi.

 

SADECE 10 KİŞİYE İZİN ÇIKTI

Emniyet, güvenliği gerekçe göstererek patlama noktasının çevresinde barikat kurdu. Sadece miting organizasyon heyetinden 10 kişinin patlamada hayatını kaybedenlerin bulunduğu yere çiçek bırakması için izin verildi.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile birlikte 10 kişi patlamanın yaşandığı yere karanfillerini bıraktı.

"ÖLDÜRÜRKEN SAYIYLA MI ÖLDÜRDÜNÜZ Kİ...?"

Bölgeye gelen vatandaşlar ise bu duruma tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar, "Öldürürken sayıyla mı öldürdünüz ki sayıyla içeriye alıyorsunuz. Üzerimizi arayarak alana alın bizi." diye tepki gösterdi.

Yaşanan gerginlikte dağılmak istemeyen gruba polis biber gazıyla müdahale etti. Daha sonra olay yerinde "süpürme" yapan çevik kuvvet toplananları Sıhhıye meydanına doğru sürükledi. Kitle de Sıhhiye Meydanı'ndaki anma için yürüyerek meydana geçmeye başladı.

Yüzlerce kişi de Sıhhiye Meydanı'na giriş yapmak için bekliyor.

CENAZELER AİLELERE TESLİM EDİLİYOR

Başkent'te 'Barış Mitingi' sırasında yapılan çifte bombalı saldırı sonrası hayatını kaybedenler, Ankara Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsilerinin ardından ailelerine teslim ediliyor.

Adli Tıp Kurumu önünde büyük bir kalabalık oluşturan aileler, Türk Kızılayı ve Yenimahalle Belediyesi tarafından kurulan çadırlarda, cenazelerin teslim edilmesini bekliyor.

ankara-da-patlamanin-oldugu-yerde-gerginlik-7766226_1133_m.jpgankara-da-patlamanin-oldugu-yerde-gerginlik-7766226_1240_m.jpgankara-da-patlamanin-oldugu-yerde-gerginlik-7766226_1418_m.jpgankara-da-patlamanin-oldugu-yerde-gerginlik-7766226_6161_m.jpgankara-da-patlamanin-oldugu-yerde-gerginlik-7766226_8220_m.jpgankara-da-patlamanin-oldugu-yerde-gerginlik-7766226_9015_m.jpg




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —