Tarih: 17.08.2012 10:47

Anadolu Yakası'nda tarihi gün!

Facebook Twitter Linked-in

Hattın uzunluğu, Kaynarca İstasyonu’nun devreye alınmasıyla birlikte 24.5 kilometreye ulaşacak. Böylece hattın toplam maliyeti de 1.9 milyar dolar olacak.

 

 

144 VAGON ALINDI

 

 

Cumhuriyet tarihinin en büyük metro yatırımı olan Kadıköy-Kartal için 144 vagon alındı. Hatta kullanılacak tüm araçlar, sürücüsüz kullanım özelliğine sahip. Bu sayede geceleri parklanma, tamir-bakım atölyesine intikal gibi operasyonlar, kontrol merkezindeki bir operatör vasıtasıyla ve sürücüsüz olarak yapılabilecek.

 

 

 

Bu durum, hem işletme ekonomisine hem de hareket kabiliyetine fayda sağlayacak. Kadıköy-Kartal metro hattında kullanılacak vagonlar arasında birbirine geçiş imkânı sağlayan ara geçiş yolları da bulunuyor. Isıtma, soğutma ve havalandırma gibi özelliklere de sahip vagonlarda güvenlik önlemleri de alındı. Vagonlar, araç içi ve dışı, kapalı devre kamera sistemi ile izlenecek.

 

 

Vagonlardaki Dinamik Yol Haritası ile yolculara, aracın hangi istasyona doğru gittiği, hangi istasyonları geride bıraktığı ve diğer ulaşım sistemlerine aktarma noktaları hakkında bilgi verilecek.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —