• BIST 100

    11193,88%-0,40
  • DOLAR

    42,60% 0,04
  • EURO

    49,64% 0,19
  • GRAM ALTIN

    5748,19% -0,33
  • Ç. ALTIN

    9292,05% 0,12

Anadolu Üniversitesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Arasında Stratejik İş Birliği Protokolü imzalandı

Anadolu Üniversitesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Arasında Stratejik İş Birliği Protokolü imzalandı

EĞİTİM 10.12.2025 15:44:50 0
Anadolu Üniversitesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Arasında Stratejik İş Birliği Protokolü imzalandı
Anadolu Üniversitesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yürüttüğü çalışmalar kapsamında kurumlar arası iş birliklerine bir yenisini daha ekledi.
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ile Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel tarafından imzalanan protokol; gençlik alanındaki çalışmaların akademik birikimle güçlendirilmesini, gençlik politikaları, gönüllülük faaliyetleri ve sosyal projeler alanında kalıcı ve sürdürülebilir bir model oluşturulmasını hedefliyor.

Gençlik çalışmalarında akademik ve uygulamalı iş birliği
Eğitim, araştırma ve toplumsal katkı alanlarında nitelikli çalışmalar yürüten Anadolu Üniversitesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile kapsamlı bir iş birliği protokolünü hayata geçirdi. Protokol; gençlik alanında yürütülen çalışmaları bilimsel veriye dayalı stratejilerle desteklemeyi, ortak araştırmalar geliştirmeyi ve üniversite öğrencilerinin gönüllülük faaliyetlerine aktif katılımını teşvik etmeyi amaçlıyor. İş birliği; akademik yayın ve araştırmaların yanı sıra gençlerin ihtiyaçlarına yönelik etkin çözümler geliştirilmesini ve sahada uygulanacak sosyal sorumluluk projelerinin desteklenmesini de kapsıyor. Bu çerçevede, teorik bilginin pratikle bütünleştiği sürdürülebilir bir model oluşturulması hedefleniyor.

"Bu protokol, gençlik politikaları, gönüllülük faaliyetleri ve sosyal projeler alanında kalıcı ve sürdürülebilir bir model oluşturacak"
Rektör Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile uzun süredir çeşitli projeler yürütüldüğünü, imzalanan bu protokolün ise gençlere yönelik çalışmaların daha sistemli ve kapsayıcı bir çerçevede geliştirilmesine imkân sağlayacağını belirtti. Sporun Anadolu Üniversitesinin yaşam kültürünün önemli bir parçası olduğunu vurgulayan Adıgüzel, Bakanlık tarafından yapımı tamamlanan Yunus Emre Spor Salonunun faaliyete geçtiğini ifade etti. Adıgüzel, salonun 20’ye yakın spor branşına imkân tanıyan ve dört ayrı spor tesisini bünyesinde barındıran büyük bir kompleks olduğunu söyledi. Üniversite yerleşkesindeki çim sahanın da Bakanlık tarafından yenilendiğini aktaran Adıgüzel, bu yatırımların Eskişehir başta olmak üzere bölgemizdeki öğrencilerin, gençlerin ve spora ilgi duyan tüm bireylerin spor imkanlarına erişimini önemli ölçüde güçlendirdiğini ifade etti. Üniversitenin spor alanındaki zamansal birikimine de değinen Adıgüzel, Anadolu Üniversitesinde bugüne kadar çeşitli branşlarda 20 binin üzerinde sporcu yetiştirildiğini ve 1000’in üzerinde millî sporcunun Türk sporuna kazandırıldığını kaydetti. Protokolün; farklı üniversitelerden araştırmacıları, gençlik çalışanlarını ve ilgili profesyonelleri ortak bir zeminde buluşturacağını belirten Rektör Adıgüzel, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’ın gençlik çalışmalarına verdiği güçlü desteğin ve Bakanlığın sahadaki kurumsal birikiminin, Üniversitenin akademik ve uygulamalı çalışmalarıyla birleşmesinin gençlik politikaları, gönüllülük faaliyetleri ve sosyal projeler alanında kalıcı ve sürdürülebilir bir model oluşturacağını ifade etti.

Selçuk İnan: "Final maçı gibi bakacaklar"

Mayınlı araziler ‘MKE ALPAY’ ile daha güvenli

Balıkesir’de çatı yangını

13 yaşındaki kız çocuğuna taciz iddiasıyla spor salonunun camlarını kırdılar

Iğdır’da "müstehcenlik" operasyonu: 7 şüpheli gözaltında

AEK Teknik Direktörü Nikolic: "Avrupa’da devam etmek için Samsunspor maçı çok önemli"

Vali İlhami Aktaş, Atlas Tersanesi’ni Ziyaret Etti

Hayat’ın Trijenerasyon Tesisine 2 Ödül Birden

Çayırova Belediyesi’nden ilçe sakinlerine rehberlik servisi hizmeti

Büyükakın: “Kadınlar, hayatın merkezinde yer alıyor”

Baza altındaki valizden binlerce uyuşturucu hap çıktı

Gölcük’te Gençlere Sıfır Atık Bilinci Aşılanıyor

Kâğıt uçaklar geleceğin hayalleri için havalandı

Büyükşehir’den trafiği rahatlatacak bir adım daha

GTÜ İhtiyaç Sahiplerine Destek Oldu

Kocaeli, yakında termali ile de anılacak

Otel yangını davasında 9 bakanlık personeli hakkında yurt dışı çıkış yasağı getirildi

Massadio Haidara: "Karagümrük zor maç olacak"

Bağımlılık Farkındalığı Tiyatro Oyunu Fethiye’de Öğrencilerle Buluştu

Milletvekili Tüfenkci: "Türkiye 21 çeyrektir kesintisiz büyüyor"

Kuşadası Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeline ’güvenli sürüş’ eğitimi verildi

Çatı katı alev topuna döndü

Kuşadası’nda çocuklara hem kitap hem hayvan sevgisi aşılandı

Kontrolden çıkan minibüs şarampole yuvarlandı: 1 yaralı

Bursa’da 3 gündür kayıp 19 yaşındaki Berat’ın cansız bedeni bulundu

Prof. Dr. Kenan Mortan’ın "100 Soruda Kazdağları ve Etekleri Kılavuzu" kitabı tanıtıldı

HAK-İŞ’ten ’Sendikal Bakış Açısıyla Engelli Bireyler İçin Güçlü Bir Gelecek Çalıştayı’

Samsun’da 10 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi

Duyarlı esnaf otomobili yanmaktan kurtardı

Asırlar önce kadınların giydiği kıyafetler defilede sergilendi

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.