Tarih: 23.02.2012 09:36

Amsterdam fotoğraf sergisi Sekapark’ta

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye-Hollanda ilişkilerinin 400. Yılı kutlamaları kapsamında kardeş şehir Amsterdam ile ikili fotoğraf sergisi gerçekleştirecek. Sergi yerini belirlemek üzere ilimize gelen Amsterdam Belediyesi Arşiv ve Sergi Müdürü Ludger Smith, Sekapark’ın uygun alan olacağını ifade etti. Amsterdam’a ait karelerin sergileneceği sergi 21 Mayıs Pazartesi günü gerçekleşecek. Nisan Ayı’nda ise Amsterdam’da Kocaeli’yi tanıtan bir sergi düzenlenecek

 

 

SERGİ YERİ İNCELENDİ

 

 

Büyükşehir Belediyesi ile kardeş şehir Amsterdam Belediyesi 400. Yıl Türkiye-Hollanda ilişkileri kutlamaları kapsamında karşılıklı olarak şehri tanıtıcı fotoğraf sergileri düzenleyecek. Bu kapsamda olası sergi alanlarını incelemek üzere Amsterdam Belediyesi Arşiv ve Sergi Müdürü Ludger Smith Kocaeli’ye geldi. Smith, Sekapark, Sabancı Kültür Merkezi, Süleyman Demirel Kültür Merkezi, Cumhuriyet Parkı Sergi Salonu ve Yunus Emre Kültür Merkezi gibi yerleri inceledi.

 

 

21 MAYIS’TA

 

 

Büyükşehir Belediyesi AB ve Dış ilişkiler Şube Müdürlüğü koordinasyonunda yapılan incelemeler sonucu sergi alanının Sekapark’ta yapılması kararlaştırıldı. Amsterdam’daki fotoğraf sanatçılarının çektiği eserlerin sergileneceği serginin açık havada gerçekleştirilmesi kararı alındı. 21 Mayıs Pazartesi günü yapılacak anlamlı sergiye Amsterdam Belediye Başkanı ve Amsterdam Şehrinden üst düzey yetkililerin katılması planlandı. Sergi 9 gün boyunca sanatseverlere açık olacak.

 

 

NİSAN AYINDA AMSTERDAM’DA

 

 

Öte yandan kutlamalar kapsamında Amsterdam şehrinde de bir fotoğraf sergisi düzenlenecek. Nisan ayının ilk haftasında yapılması planlanan sergide Kocaeli’yi tanıtacak fotoğraflar yer alacak.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —