Tarih: 24.03.2023 21:58

Ameliyatsız Yüz Estetiği Uygulamaları

Facebook Twitter Linked-in

 

Antalya yüz estetiği hem kadın hem de erkekler tarafından oldukça sık şekilde araştırılan bir konu haline gelmiştir. Teknolojinin gelişmesinin tıp dünyasına en önemli avantajı estetik uygulamalarının çok daha konforlu şartlarda gerçekleşiyor olmasıdır. Bu sahnede yüzünde ya da vücudunda memnun olmadığı noktaları kolaylıkla değiştirme şansı yakalayan hastalar, sağlık açısından da birçok farklı avantaj sağlamaktadır. 

 

Bu noktada yüze yapılan birçok farklı estetik uygulama olduğunu ancak bütün hastaların ameliyat olmaya sıcak bakmadığını dile getirmek gerekir. Eğer siz de yüzünüzde değiştirmek istediğiniz noktalar için ameliyat olmaktan çekince duyuyorsanız, herhangi bir ameliyat gerektirmeyen birçok farklı estetik uygulama olduğunu dile getirmek mümkündür. 

 

Ameliyatsız Yüz Estetiği Nedir? 

Minimal invaiz adı verilen ve cerrahi bir işlem içermeden gerçekleşmekte olan estetik uygulamalar cildin daha genç ve güzel görünmesini sağlarken hastaların memnun olmadıkları noktalar konusunda değişiklik yapabilmelerini sağlamaktadır. Bu noktada minimal invaziv olarak adlandırılan ve herhangi bir cerrahi operasyon içermeyen bu müdahalelerin istirahat süresi ya da anestezi kullanımı gerektirmiyor olması sebebiyle kişiler tarafından çokça tercih sebebi haline gelmektedir. 

 

Antalya yüz estetiği herhangi bir cerrahi işlem içermediği takdirde kişi uygulamanın hemen ardından sosyal ve iş hayatına geri dönebilir. Bunun yanı sıra ameliyatsız şekilde gerçekleşmekte olan estetiklerin cerrahi müdahaleler ile sağlanan sonuçlar ile neredeyse aynı olduğunu dile getirmekte yanlış olmayacaktır. Bu noktadan ameliyatsız yüz estetiği uygulamaları arasında birçok farklı işlem olduğunu söylemek mümkündür. En çok tercih edilen ameliyatsız cerrahi estetik uygulamalar arasında ise botoks, dolgu ve mezoterapi işlemlere gelmektedir.

 

Botoks

Botoks cerrahi bir müdahale olmadan uygulanabilecek estetik bir yöntemdir. Genellikle yüzde çeşitli sebepler dolayısıyla meydana gelen kırışıklıkların estetik bir görüntü oluşturmaması sebebiyle tercih edilen botoks uygulanması alın, kaz ayağı ve dudak kenarı çizgilerinde uygulanır. Botoks uygulamaları sayesinde yüzdeki yorgun ve yaşlı ifade ortadan kalkmakta ve çok daha genç bir görüntü elde edilmektedir.

 

Etkisinin ortalama olarak 5 ay sürdüğü bilinen ve etkisi geçtikten sonra tekrarlanmasına ihtiyaç duyulan botoks, yaklaşık olarak 10 dakika içerisinde gerçekleştirilebilecek bir işlemdir. 

 

Dolgu 

Dolgu ameliyatsız yüz estetikleri arasında en çok tercih edilen işlemdir. İhtiyaç duyulan bölgeye dolgu malzemesi enjekte edilerek hacim etkisi yaratılır. Yüzde çekik olan ve belirgin olması gerekirken hafif bir görüntüye sahip olan yerlere uygulanan dolgu çok daha çarpıcı bir görüntüye sahip olmayı sağlar. 

 

Elmacık kemikleri, burundan dudak kenarına inen çizgiler ve dudaklar dolgun maddesinin en çok uygulandığı alanlar olarak bilinmektedir. Bu sayede belirgin derin olan çizgiler incelemekte ve dudak gibi atalara uygulandığı takdirde daha dolgun bir görüntüye sahip olması sağlanmaktadır.

 

Antalya yüz estetiği başlığı altında gerçekleşmekte olan ve herhangi bir cerrahi müdahale içermeyen bu işlemler yüze belirginlik verir. Bu sayede çok daha sağlıklı ve genç bir görüntü elde edilir.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —