Tarih: 26.08.2020 18:18

Ameliyatsız Ben Tedavisi Mümkün Mü?

Facebook Twitter Linked-in

Benler; herkeste vardır ancak herkes onunla yaşamak istemez. Tıp alanındaki gelişmeler, potansiyel bir sağlık riski olabilecek ya da mutsuz olduğunuz herhangi bir cilt lezyonunu kolayca gidermenizi mümkün kılmıştır.

Benler Neden Oluşur?

Benler, ciltteki koyu renkli lekelerdir. Bazıları ile birlikte doğmuş olabilirsiniz. Ancak, diğerleri zaman içinde ortaya çıkabilir.

Benler, cilt hücrelerinin ciltte yayılmak yerine gruplar halinde büyümesinin sonucudur. Son derece yaygındır ancak her zaman tehlikeli değildir. Ancak, bazıları için; özellikle de büyük olmaları ya da yüzün ve vücudun belirgin bir bölgesinde olması durumunda, özgüvenin düşmesine neden olabilir.

Unutulmamalıdır ki; her et beni endişe verici değildir. Ancak bu, benlerin hayatın ilerleyen dönemlerinde kötü huylu olamayacakları anlamına gelmez. Bu nedenle çoğu doktor, daha sonra potansiyel olarak sağlık sorunu haline gelebilecek olan benleri çıkarmayı tercih eder. Değişmemelerini sağlamak için mevcut et benlerine dikkat etmenizin nedeni de budur.

Ameliyatsız Ben Tedavisi Mümkün Mü?

Günümüzde, ameliyat gerektirmeyen ben tedavisi mümkündür. Yine de; özellikle ben çok büyük olduğunda ve cildin derinliklerine gömülü olduğunda, ameliyatla ben çıkarma hala bir seçenektir.

Bir ben ameliyatı sırasında; benin çıkarılması için küçük bir kesi yapılır ve ardından kapanması için dikişler atılır. Ne yazık ki, ben ameliyatı sonrası yara izi kalma riski daha yüksektir. Bu nedenle, estetikle ilgilenen kişiler için ilk tercih değildir. Yine de, benin cerrahi olarak çıkarılması gerekiyorsa, deneyimli bir doktor yara izini en aza indirmek için mümkün olan her şeyi yapacaktır.

Diğer tüm benler için, günümüz teknolojisi ameliyatsız ben tedavisi seçeneğini herkes için bir seçenek haline getirmiştir. Lazer yöntemler ve radyofrekans, vücudun hemen her bölgesindeki küçük, hafif benleri güvenli ve etkili bir şekilde yok etmek için kullanılabilir.

Ameliyatsız ben tedavisi prosedürleri, ortalama olarak 1 saatten daha uzun sürmez. Çoğu hasta, 1-2 hafta içerisinde tamamen iyileşir. Bölgeyi temiz tutmak ve doktorunuzun belirttiği sürece bir pansumanla kapalı tutmanın yanı sıra işleminizden sonra alınması gereken özel bir önlem yoktur.

Hangi Ameliyatsız Ben Tedavisi Seçeneği Bana Uygun?

Ameliyat gerektirmeyen ben tedavisi seçeneklerinden hangisinin sizin için en doğru seçenek olduğuna karar vermenin en doğru yolu, cildinizi bir uzman doktora muayene ettirmektedir.

Bunun nedeni, lazerle ben tedavisi yapıldıktan sonra, derideki herhangi bir değişikliği algılamanın daha zor olmasıdır. Bir et beni, özgüveninizi etkiliyor ya da cildinizdeki son değişikliklerden endişe ediyorsanız, tercih edebileceğiniz seçenekler vardır. Ancak, bu konuda bir uzmana danışmak her zaman en iyisidir.

Climed Klinik lazerle ben tedavisi alanında da hizmet vermektedir.

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —