Tarih: 11.01.2019 10:11

Alzheimer’ın ilacı Brüksel lahanası ve havuç

Facebook Twitter Linked-in

Sentetik A vitamini geliştiren uzmanlar Alzheimer, Parkinson ve motor sinir hastalığını tedavi etmeye bir adım daha yaklaştıklarını açıkladı. 

Vücut tarafından parçalanarak sinir sisteminin gelişmesinde hayati rolü olan retinoik aside dönüşen A vitaminin, Brüksel lahanası ve havuçta bol miktarda bulunduğu belirtildi.

OLUMLU GELİŞMELER KAYDEDİLDİ

İngiltere’nin en eski üniversitelerinden olan Aberdeen ve Durham Üniversitesi'ndeki araştırma ekibin başkanı Peter McCaffery "Alzheimer hastalarının tedavisinde kullanılacak bir ilaç geliştirme yolunda ilerliyoruz" dedi. McCaffry işlerinin erken safhada olmasına rağmen sinir hücrelerini koruyacak yeni ilaçlar üretme konusunda olumlu gelişmeler kaydettiklerini söyledi.

ÖLÜMCÜL OLABİLDİĞİ BELİRTİLDİ

Retinoik asidin rahimde insanların göz ve beyninin oluşumda önemli etkisi olduğu belirtildi. Retinoik asidin büyüme, duyular, hareketler ve beyin aktivitesinde önemli rolü olan sinirlerin oluşmasında etkisinin devam ettiği belirtildi.

Alzheimer ve Parkinson’a benzer durumların bu sinirlerin bozulması tarafından tetiklendiği, beyin etkinliğini azalttığı, kasların kontrolsüz hareketine yol açtığı ve ölümcül olabildiği belirtildi.

KAYNAK: POSTA




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —