Tarih: 20.10.2018 12:17

Altuğ Tan, Marmara Gazetesi'ne konuştu

Facebook Twitter Linked-in

Kandıralı milli gururumuz Altuğ Tan, Makedonya’da gerçekleşen Dünya Estetik Vücut Geliştirme Şampiyonası’ndan birincilik kupasıyla döndü,

1998 yılında Fenerbahçe'de basketbola başladıktan sonra Tofaş'ta uzun yıllar devam ettiren ve Gazi Üniversitesinde 2007'de Türkiye Şampiyonu olarak ikinci lige yükseldikten sonra sakatlanarak basketbol hayatına son veren Altuğ Tan daha sonra fitness üzerine çalışmalarına devam etti.Tan, 2016 yılında İstanbulda yapılan Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonasında birinci olarak ülkemizi Barselonada yapılan Avrupa Şampiyonasında temsil etti. Ardından 2018 yılında Makedonyada yapılan IFBB DIAMOND CUP DUNYA SAMPIYONASINDA büyük erkekler +1.82cm Atletik Fizik kategorisinde Şampiyonluk elde etti.

'MENTAL OLARAK GÜÇLÜ BİREY HALİNE GETİRİYOR'

Ülkemizde spor yapan bireylerin az olduğunu düşünüyorum ve onlara en iyi şekilde örnek olmaya çalışıyorum.Sıkılaşmak ve güçlü görünmek istiyorsanız mutlaka ağırlık antrenmanları yapmalısınız. Sadece diyet veya antrenman yapmak tek başına yeterli olmaz. Vücudunuz şekillendirip,forma sokarken duygularınızıda kontrol etmeyi öğreniyorsunuz buda sizi hem fiziksel hemde mental olarak güçlü bir birey haline getiriyor!

Çok küçük yaşlardan beri spor yapmayı seven ve bu durumu hayatının bir parçası haline getidiğinden bahseden Altuğ Tan, şimdiye kadar maddi ve manevi tek başına hareket ettiğini anlattı. Maddi-manevi yalnız kaldığını belirten Tan, '' Bundan sonraki aşamalarda ve ülkeme getireceğim başarılarda sonuna kadar çalışıp mücadele edeceğim fakat ben tüm manevi imkanlarımı kullanırken maddi yönden gerekli mercilerden destek bekliyorum'' dedi.

'ÜLKEMİ TEMSİL ETTİĞİM BU SÜREÇTE GEREKLİ DESTEĞİNİ BEKLİYORUM'

Bu başarının yanında şunu belirtmek isterim ki ülkeme bu dünya şampiyonluğunu getirirken çok yalnız kalmamdı. Çeşitli büyük firmalara sponsorluk desteği için başvurularda bulundum bazen size dönüş yapacağız bazen olumlu konuşuldu geri dönülmedi bazen ise tamam dendi geri dönülmedi. Bu zorlu süreçte yanımda bir destekçimin olmaması bu süreci iki katı zorlu hale getirdi hem maddi hem manevi açıdan...Şuan bu süreci tek başıma atlatarak ülkeme getirdiğim Dünya Şampiyonluğunun bayrağımı orda dalgalandırmanın haklı mutluluğunu yaşıyorum. Bundan sonraki planlarım ise çok daha büyük durmayacağım fakat bu yolda beni destekleyecek sponsorluk desteklerini bekliyorum.

HABER- Münevver Demir

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —