Tarih: 23.12.2015 13:17

Alternatif bağlantı yolu

Facebook Twitter Linked-in

Kentin pek çok yerinde ulaşımı rahatlatmak için çalışan Ulaşım Dairesi Başkanlığı, alternatif yol çalışmalarına da ağırlık veriyor. Bu kapsamda Symbol AVM’nin etrafında U şeklinde dolanan ve Sarıdere üzerindeki köprü ile Çuhane Caddesi’ne bağlanan alternatif bir yol yapıldı. Yol, AVM trafiğini D-100 Karayolu yerine doğrudan Çuhane Caddesi’ne bağlayarak buradaki trafiği de rahatlatıyor. 

2 KİLOMETRE YOL
Başiskele, Ovacık Mahallesi ve Fabrika Sokak arasında yapılan yol 2 kilometre uzunluğa sahip. Çalışma kapsamında Sarıdere üzerine bir köprü inşa edildi. 12 ve 15 metre genişliğinde imar yolları yapıldı. Başiskele Ovacık Mahallesi ve Fabrika Sokak arasında yapılan yol, D-100 Karayolu’ndan Çuhane Caddesi’ne bağlantı sağlıyor. 

ALTERNATİF YOL
Yol aynı zamanda Arslanbey bölgesine ulaşım güzergahı olurken yeni yapılan alışveriş merkezi, hastane ve çevresine alternatif yol oldu. Proje kapsamında 31 bin 400 metreküp kazı,17 bin 300 metreküp dolgu yapıldı. Dere üzerine yapılan köprü temelinde toplam 33 adet 30 mt uzunluğunda fore kazık kullanıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —