• BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

Alparslan Türkeş Üniversitesi Türkiye’nin en iyi 20 üniversitesi arasına girdi

Alparslan Türkeş Üniversitesi Türkiye’nin en iyi 20 üniversitesi arasına girdi

EĞİTİM 21.12.2025 10:42:44 0
Alparslan Türkeş Üniversitesi Türkiye’nin en iyi 20 üniversitesi arasına girdi
Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hazırlanan "Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2025" göre, araştırma kalitesinden Ar-Ge yatırımlarına, erişilebilirlikten kütüphane kaynaklarına kadar 4 farklı alanda Türkiye’nin en iyi 20 üniversitesi arasında yer aldı.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hazırlanan "Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2025" yayımlandı. YÖK’ün Türkiye’deki tüm üniversiteleri 67 farklı göstergeye göre titizlikle değerlendirdiği kapsamlı rapor, ATÜ’nün yükselen grafiğini ve "Bilim ve Teknoloji" odaklı vizyonunu tescilledi.
ATÜ, raporda öne çıkan şu temel göstergelerde Türkiye genelinde ilk 20 üniversite arasına girerek dikkatleri üzerine çekti. Yayınların atıf alma oranı, bilimsel üretkenliğin niteliğini simgeleyen bu kategoride ATÜ, yüzde 85,4’lük oranla Türkiye’nin en seçkin akademik kurumları arasında yer aldı. Ar-Ge’ye ayrılan bütçe oranında ise geleceğin teknolojilerine yatırım yapma kararlılığını gösteren ATÜ, bütçesinden Ar-Ge’ye ayırdığı yüzde 6,93’lük pay ile zirvedeki yerini korudu. Erişilebilirlik envanteri kategorisinde ise, "Engelsiz Üniversite" vizyonuyla hareket eden ATÜ, 156 erişilebilirlik envanter sayısı ile kapsayıcı kampüs anlayışında fark oluşturdu. Kütüphane kaynak çeşitliliğinde ise sesli kitap ve engelli dostu kaynak sayısı bakımından 329 bin 40 materyal ile bilgiye erişimde engelleri kaldıran ilk 20 üniversiteden biri oldu.

Rektör Prof. Dr. Adnan Sözen: "Kalite odaklı büyümemizin tescili"
Elde edilen başarıyı değerlendiren ATÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, üniversitenin araştırma odaklı bir ekosistem kurma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirterek, "YÖK 2025 Raporu’ndaki veriler, üniversitemizin sadece niceliksel değil, asıl önemlisi niteliksel bir gelişim içinde olduğunu göstermektedir. Özellikle yayınlarımızın atıf alma oranındaki yüksek başarı ve Ar-Ge bütçesine ayırdığımız pay, ’Bilim ve Teknoloji’ üniversitesi kimliğimizi akademik sahada ne kadar güçlü temsil ettiğimizin bir kanıtıdır. Bunun yanı sıra, kütüphane kaynaklarımızdan kampüsümüzün erişilebilirliğine kadar her alanda ’insan odaklı’ bir yönetim anlayışı benimsiyoruz. Hedefimiz, bu başarı çıtasını her geçen yıl daha da yukarı taşıyarak hem ülkemizin kalkınmasına katkı sunmak hem de öğrencilerimize dünya standartlarında bir akademik ortam sağlamaktır. Bu başarıda emeği geçen tüm akademik ve idari personelimizi gönülden kutluyorum" dedi.

DTSO Başkanı Kaya: "2026’da en büyük beklenti kredi faiz oranlarının düşmesi ve krediye erişimin kolaylaşması"

"İyilik Elçisi" Projesi gençlere yardımlaşma ve tarih bilinci aşılıyor

TUSAŞ, öğrenciler tarafından gönderilen mektuplara duyarsız kalmadı

Abdurrahman Sarar İmam Hatip Ortaokulunda anlamlı seminer

Siber suçlarla ilgili 450 kişiye eğitim verildi

Elazığ’da 135 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı

"Gençler Mihrapta" programı Aşağı Söğütönü Hacı Veliler Camii’nde gerçekleştirildi

Sendikalarla kahvaltı programında birlik ve istişare vurgusu

Doğal grip ilacı zahter çayı

Jandarmadan öğrencilere trafik ve asayiş eğitimi

Rektör Prof. Dr. Altun; Uluslararası Öğrenci Akademisi’nin açılış dersini verdi

Kayseri’de hedef yeni yıldızlar keşfetmek

Kırmızı bültenle aranan DEAŞ üyesi Gaziantep’te yakalandı

ER-VAK Başkanı Güzel; "Sarıkamış Harekâtı yüce Türk milletinin hafızasında hüzünlü bir sayfadır"

Kayserispor 4 maçtır yenilmiyor

Huzurevinde kalan yaşlılar için etkinlik

Baba-oğul kalaycılık mesleğini yaşatmaya çalışıyor

Hamsi zirvedeki yerini istavrite bıraktı

GRTC’nin yönetim ve istişare kurulları belirlendi

Burhan Eşer: "Zor bir mücadele olacak ancak biz de iyi oyunculara sahibiz"

Su alan tekne Kıyı Emniyet ekipleri tarafından kurtarıldı

İlkadım’ın gençleri doğada buluştu

Çeşme’nin eski Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu hayatını kaybetti

YÖK 2025 raporu açıklandı: SUBÜ 11 başlıkta ilk 20’de yer aldı

Canik’te atıl binalar mahalle konağına dönüştü

Amasya’da çinko yüklü tırdan 37 kaçak göçmen çıktı

Silifke il olmak istiyor

Kütahyalı "Şeref Usta" kitabının geliri çıraklara bağışlanacak

Başkan Kaya: "Her fidan yarınlara bırakılan yeşil miras"

’Aile Yılına’ Diyarbakır’dan güçlü destek

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
2.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.