Tarih: 14.10.2019 11:55

Aloe veralı bakım ürünleri alırken nelere dikkat etmeli?

Facebook Twitter Linked-in

Her geçen bir gün farklı bir marka ürün grubuna aloe vera içerikli cilt bakım ürünlerini ekliyor ve piyasadaki ürün çeşitliliği hızla artıyor. Satıştaki ürün sayısı arttıkça tüketiciler için doğru ürünü seçmek de zorlaşıyor. Peki aloe vera ürünleri seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

Aloe vera oranı

Öncelikle alacağınız ürünün etiketindeki içindekiler kısmını okuyarak doğal aloe vera içeriğinin miktarını tahmin edebilirsiniz. Kozmetik ürünlerindeki etiketler yazılırken sıralama oranlara göre yazılır. En yüksek orandaki içerik ilk sırada yer alırken, en az orandaki içerik içindekiler kısmında en sonda yer alır. Eğer alacağınız üründe aloe vera oranının fazla olmasını istiyorsanız etikette ilk sırada yer aldığından emin olun. LR gibi uluslararası şirketlerin ürettiği aloe vera ürünlerinde buna ek olarak ürünlerinde etiketlerinde yüzde kaç oranında aloe vera ürettiği de belirtilir.

Aloe vera türü

Her aloe veralı ürün aslında aloe veralı değildir. Bununla kastettiğimiz şey; dünyada 400’ün üzerinde çeşidi bulunan aloe vera bitkisinin her türünün insan sağlığına faydalı olmadığı. Aloe vera barbedensis miller gibi iki veya üç türün insan sağlığına faydası bilimsel olarak kanıtlanmıştır ve kozmetik ürünlerinde bu türlerin kullanımı yaygındır. Diğer türler genellikle dekoratif amaçlı olarak veya farklı formülasyonlarda başka amaçlarla kullanılır. Dolayısıyla alışveriş yapmadan önce alacağınız üründe faydalı aloe vera türünün kullanılıp kullanmadığını araştırın. Etiket örneğinde verdiğimiz LR ürünleri için şirket bunu bir adım ileri götürürerek her bir ürün için Aloe Vera Bilim Konseyi’nden sertifika alır. Bu sertifika, ürünlerin içerisinde faydalı aloe vera türünün kullandığının garantisini verir.

Güçlü marka

Son olarak alacağınız ürünün büyük ve global bir marka tarafından üretiliyor olmasını da dikkate alın. Ürünün içeriğindeki aloe veranın yetiştirildikten sonra hasatı ve sonrasında fabrikalarda işlenmesi önemli bir süreçtir. Aloe vera yaprak jelinin ürünün içerisinde girene kadar içerisindeki faydalı maddeleri kaybetmemesi ve hijyen koşullarına uygun olarak üretilmesi cilt sağlığı açısından belki de en önemli şeydir. Merdiven altı tezgahlarda veya kötü üretim koşullarında üretiren ürünlerin insanın sağlığına faydadan çok zarar getireceğini unutmayın.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —