• BIST 100

    14029,02%0,14
  • DOLAR

    42,94% 0,04
  • EURO

    50,45% -0,15
  • GRAM ALTIN

    6027,64% 0,75
  • Ç. ALTIN

    9950,07% 1,15

Almanya’daki banka soygununda bilanço 30 milyon euro

Almanya’daki banka soygununda bilanço 30 milyon euro

ASAYİŞ 30.12.2025 17:52:10 0
Almanya’daki banka soygununda bilanço 30 milyon euro
Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde yer alan Gelsenkirchen kentinde Noel tatilini fırsat bilen hırsızların duvarlarını delerek girdikleri bankadan en az 30 milyon euro çaldıkları ortaya çıktı.
Almanya’da 5 günlük Noel tatilini fırsat bilen hırsızların filmleri aratmayan soygunun bilançosu ortaya çıktı. Alman medyasında yer alan haberlerde, soruşturmanın ilk aşamasında elde edilen bilgilere göre hırsızların bankadan en az 30 milyon euro çaldıklarının tespit edildiği belirtildi. Ancak hırsızların banka müşterilerinin altın ve mücevherlerini sakladıkları kişisel kasaları da açtıkları için zararın daha da büyük olabileceği ifade edildi. Haberlere göre bankada 2 bin 500 müşteriye ait 3 bin 200 kişisel kasa soyuldu.

Hırsızlığa dair ilk ipuçları
Yürütülen soruşturmada hırsızlıkla ilgili ilk ipuçları da ortaya çıktı. Buna göre; polisin ifadesine başvurduğu görgü tanıkları, 27 Aralık Cumartesi gecesi bankanın bitişiğindeki otoparkın merdiven boşluğunda büyük çantalar taşıyan birkaç adam gördüklerine dair bilgi verdi. Bunun üzerine otoparkın güvenlik kamerasını inceleyen polis, "Görüntülerde Pazartesi sabahı erken saatlerde otoparktan ayrılan siyah, Audi marka spor araç görülüyor. Araçta maskeli failler de bulunuyor ve bunlardan biri çıkış bariyerini çalıştırıyor. Aracın plakası daha önce Hannover’de çalınmıştı" açıklamasında bulundu. İlk tespitlere göre ayrıca, hırsızlar bankanın kasa bölümüne girmek için 350 milimetrelik bir matkap ucu kullandı.

Müşterilerin endişeli bekleyişi sürüyor
Hırsızlık olayının duyulmasının ardından pazartesi sabahı banka önünde toplanan yüzlerce müşteri ise belirsizlik ve kayıpları nedeniyle endişe içinde bekleyişlerini sürdürüyor. Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı banka önünden ayrılmayan müşteriler şubenin bugün açılacağı ve kendilerine bilgi verileceği umudunu kaybederek tepki gösterdi. Banka önünde toplanan 200 kişi "İçeri girmek istiyoruz, içeri girmek istiyoruz!" diye slogan atarken, polis ve banka görevlileri ile karşı karşıya geldi. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği banka önünde polis güvenlik önlemleri aldı.
Türk ailenin çocuklarının düğünü için biriktirdikleri altın ve paraları da çalındı
Edinilen bilgilere göre, bankanın müşterileri arasında çok sayıda Türk de bulunuyor. Alman medyasına konuşan bir Türk müşteri, "İçinde 100 bin euro değerinde nakit ve altın bulunan büyük bir kasanın sahibiyim. Bu birikimlerim Türkler arasında bir gelenek ve çocuklarımızın düğünleri için tasarruflarımız" diye konuştu.
Alman medyası, bankada kasası ve hesabı olan Türklerin sayısının 100’den fazla olduğu bildirildi.

Filmleri aratmayan soygun nasıl gerçekleşti
Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde yer alan Gelsenkirchen şehrinde bulunan Sparkasse isimli banka Noel tatili sırasında soyuldu. Gelsenkirchen Polisi’nden yapılan açıklamaya göre, kimliği belirsiz kişiler Noel tatilinin sakinliğinden faydalanarak Gelsenkirchen şehrine bağlı Buer semtindeki bankada büyük çaplı bir soygun gerçekleştirmişti. Polise göre; hırsızlar, bir otoparkın alt katındaki tüneli kullanarak tasarruf bankasının bodrum katına kadar ulaşmış, ardından da matkapla duvarları delmişti. Kasaların olduğu bölüme ulaşan kimliği belirsiz hırsızlar, kişisel eşyaların ve birikimlerin de saklandığı kasaları açarak, çaldıkları paralarla kaçmıştı. Profesyonel oldukları belirtilen hırsızların bankanın kasasına ulaşırken duvar delme işlemi sırasında ortaya çıkan ısının ve tozun yangın alarmını tetikleyebileceğini düşünerek su püskürtme işlemi yaptığı ortaya çıkmıştı.
Gelsenkirchen Polisi, hırsızların teknik bilgilere sahip olduklarını varsaydıklarını, kullanılan matkap ucunun bir nalburdan alınabilecek türden olmadığını, hırsızlığın Noel tatiline denk getirilmesinin de planlı bir soyguna işaret ettiğini belirtmişti.
Almanya’da 24-25-26 Aralık günleri bankalar başta olmak üzere resmi daireler Noel arifesi ve bayramı nedeniyle kapalıydı. 27 ve 28 Aralık tarihleri de hafta sonuna denk geldiği için Noel tatili 5 günü çıkmıştı.

Kayseri’de eğitime 1 gün ara verildi

Yılbaşında beslenme tavsiyeleri: Ağır yemeklere dikkat

Van’da kar yağışı ulaşımı aksattı: Sağlık ve belediye ekipleri alarma geçti

Peştemal Dokuma: Gelenekten Moderne Uzanan İnce Bir Zanaat

Emniyet Genel Müdürü Demirtaş, Yalova’daki çatışmada yaralanan polisi ziyaret etti

Bakan Güler başkanlığında "Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Yıllık Komutanlar Toplantısı" yapıldı

Malatya’da eğitime kar engeli

İstanbul’da trafik yoğunluğu akşam saatlerinde yüzde 83’e ulaştı

Mardin’de eğitime 1 gün ara verildi

Yılbaşı akşamında yemek yerken pişman etmeyecek 10 altın kural

Hızlı tren projesi Edirne etabının yüzde 98’i tamamlandı

Beyoğlu’nda ağacın kırılan dalları binanın üzerine düştü

Çarpıştığı arabanın üzerinden takla attı: O anlar kamerada

Antalya’da 2025 kazı sezonu: Tapınaklardan heykellere, mozaiklerden insanlık tarihinin en eski izlerine uzanan keşifler

AFAD: "Turuncu ve sarı uyarı verilen illerde 22 bin 813 personel, 7 bin 689 araç/iş makinesi görev aldı"

Galatasaray, başantrenör Yakup Sekizkök ile yollarını ayırdı

Yargıtay, Narin cinayetinde Nevzat Bahtiyar’ın yeniden yargılanmasına karar verdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "2025 yılı sonunda turizm gelirimizin 64 milyar dolara ulaşması beklenmektedir"

Çorum’da otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

Yönetmen Seren Yüce, evinde silahlı saldırıya uğradı

Şırnak’ta 500 Bin Sosyal Konut Projesinin 2’nci etap kuraları çekildi

ALTSO’da üye aidatlarına zam yok

Kulu’da belediye aracı takla attı, 3 personel yaralandı

Necip Uysal: "Kariyerime bu forma altında nokta koyacağım"

Elektrikli sobaya suyla müdahale edince akıma kapıan kadın hayatını kaybetti

Raflarda bulunan tarihi geçmiş ürünler imha edildi

Kağıtspor Kulübü 2025 yılını 317 madalya ile tamamladı

2025 yılında ihtiyaç sahiplerine kırtasiyeden hasta yatağına kadar sosyal yardım

Sokak hayvanlarının yaşam alanı genişletiliyor

Sincan’da dijital dönüşüm: Başvurular bir tık uzakta

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.