Tarih: 07.05.2018 12:28

Almanya, İran'a sahip çıkıyor

Facebook Twitter Linked-in

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, İran’la yapılan nükleer anlaşmanın sona erdirilmemesi konusunda açıklamada bulunarak, "Anlaşmanın sona erdirilmesinin sonuçlarının kestirilemeyecek kadar boyutlara gidebilir" uyarısında bulundu. 

Alman ARD televizyonunda katıldığı programda soruları cevaplayan Cumhurbaşkanı Steinmeier, "ABD eski Dışişleri Bakanı John Kerry bu anlaşmayı imzalarken 'Bu imza ile muhtemelen bir savaşı engellediğimizin bilincinde olmalıyız' dedi. Bu cümle önemli, çünkü bu anlaşmanın iptal olması ve bölgede yeniden silahlanması halinde neler olabileceği hatırlanmak zorunda" dedi. Macron ve Merkel Washington'da sadece ticaret konusunda Avrupa'nın ortak çıkarlarına değil, 10 yıl boyunca müzakere edilen İran'ın nükleer anlaşmasının devam etmesine de işaret ederek doğru yaptı" dedi. 

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun İran'ın nükleer anlaşmalara sadık kalmadığı konusundaki iddialarını "yüzde 100 haklı olduğunu” gösterdiğini belirtmiş, İran'la yapılan nükleer anlaşmayı "korkunç” olarak nitelendirerek, 12 Mayıs tarihine kadar ABD’nin İran’a uygulamayı durdurduğu yaptırımlar konusunda bir değişiklik olup olmayacağına karar vermesi gerekiyor. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —