• BIST 100

    14183,03%0,27
  • DOLAR

    42,73% 0,04
  • EURO

    50,22% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5936,00% -0,44
  • Ç. ALTIN

    9581,68% -0,25

Alikahya Tramvay Hattı güzergahına otopark yapılıyor

Kocaeli Alikahya Stadyum Tramvay Hattı projesinde ekipler, vatandaşların raylı sistemle ulaşım imkânına daha rahat kavuşması amacıyla güzergah üzerine 83 araç kapasiteli açık otopark inşa ediyor.

YEREL HABERLER 16.03.2025 11:32:00 0
Alikahya Tramvay Hattı güzergahına otopark yapılıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hem Alikahya trafiğini rahatlatmak hem de Kocaeli Stadı’na ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla toplam uzunluğu 3 bin 800 metre olan "Alikahya Stadyum Tramvay Hattı" projesinde durmaksızın çalışıyor. Büyükşehir ekipleri iş dahilinde, Sultan Murat Caddesi güzergâh üzerinde bulunan 3 farklı bölgeye toplam 83 araç kapasiteli açık otopark inşa ediyor. Böylece vatandaşlar, araçlarını büyükşehirin inşa edeceği otoparklara bırakarak raylı sistemle ulaşım imkânına daha rahat kavuşacak. Ekipler, İzmit Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden başlayan Alikahya Stadyum Tramvay Hattı projesini Kocaeli Stadı ile buluşturmak için yoğun mesai harcıyor. Projenin 1.4 kilometrelik ilk etabında 1 kilometrelik kısmı tamamlayan ekipler, altyapısı tamamlanan bölümlerde ise döşenen rayların kaynaklarını yapıyor.
 

Proje tamamlandığında trafik rahatlayacak
 

Büyükşehir ekipleri, Alikahya Fatih Mahallesi Sultan Murat Caddesi üzerinde meydana gelen trafik yoğunluğunu ve yaya sirkülasyonunu rahatlatmaya yönelik önemli bir çalışma başlattı. Tramvay hattının işletmeye alınmasının ardından Sultan Murat Caddesi üzerinde oluşması beklenen trafik ve yaya hareketliliğini göz önünde bulunduran ekipler, cadde güzergâhında bulunan 3 ayrı bölgede toplamda 83 araç kapasiteli açık otopark inşa edecek. Otopark inşasında birinci etabın asfalt serimi ve bordür çalışması tamamlandı. Trafik akışında herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için çeşitli altyapı ve üstyapı çalışmaları gerçekleştirilecek. Yapımına başlanan açık otoparkta yapılacak imalatlar arasında muhtelif çaplarda yağmursuyu hattı ve ızgara imalatı, 500 metre bordür ve 550 metrekare parke döşemesi, 830 metreküp kazı ve 100 metreküp dolgu çalışması, 990 ton plent-miks temel ve 550 ton asfalt uygulaması yer alıyor. Ayrıca yatay ve düşey işaretlendirme imalatları da gerçekleştirilecek.
 

Bölgedeki işletmelerin ve çevre sakinlerinin bu süreçten olumsuz etkilenmesi için otopark inşasının en kısa sürede tamamlanması planlanıyor. Bu proje ile birlikte Sultan Murat Caddesi üzerindeki trafik akışının rahatlaması, bölgedeki ulaşımın daha verimli hale gelmesi ve çevre sakinlerinin yaşam kalitesinin artması da hedefleniyor.

 

Alikahya Tramvay Hattı güzergahına otopark yapılıyor

Isparta’da otomobille motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

Otobüste kavga: Şoför ve kadın yolcu birbirlerine saldırdı

(Düzeltme) Sındırgı’da dev turna balığı yakalandı

İstanbul’da trafik yoğunluğu yüzde 85’e ulaştı

Uyuşturucudan gözaltına alınan ünlüler sağlık kontrolünden geçirildi

Mehmetçikle Akademik ve Teknolojik İş Birliği

DARICA BELEDİYESİ 5. İSTİHDAM FUARI’NI DÜZENLENİYOR

Biga’da öğrenci yurdunda yangın paniği: 4 öğrenci dumandan etkilendi

Kocaeli’de altyapı çalışması sırasında doğalgaz borusu patladı

Bina yıkımı sırasında bitişik bina zarar gördü, facia ucuz atlatıldı

Bitlis’te uyuşturucu operasyonu: 5 kişi tutuklandı

Kırıkkale’de 11 yıl 3 ay hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı

Side Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde Yerli Malı Haftası etkinliği düzenlendi

Bakan Şimşek: "Batman, Türkiye’nin yeni üretim merkezlerinden biri olacak"

Bakan Fidan, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Şahsi Temsilcisi’ni kabul etti

Milyonluk safkan İngiliz atına sağlık taraması

Sinop’ta deniz yüzeyindeki kirlilik vatandaşları endişelendirdi

ÜNİPERSEN maaş zammı için Ankara’da eylem takvimi açıklandı

Ayvalık’ta "Türkülerle Kurtuluş Destanı" konseri

Bafra Çeltik Komisyonu üye seçimi

Görünmez kaza işçiyi hastanelik etti

Kırıkkale’de 18 yıl 10 ay hapis cezası bulunan firari kadın yakalandı

İterek çaldıkları otomobile "kontak" ararken yakalandılar

Samsun’da 6 bin 621 adet uyuşturucu hap ele geçirildi

Kontrol etmek istediği traktörünün altında kalan yaşlı adam yaralandı

Amasra TTK’ya 20 nitelikli işçi alımı yapılacak

Samsun’un ’vergi yüzsüzleri’ açıklandı

Kara tablo, 6 yılda yeşil örtüye dönüştü

İnegöl’de kafelere sigara denetimi

"Bankacıyız" diye dolandırıcılık yapan 3 kişi tutuklandı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.