Tarih: 18.07.2016 11:24

ALEVİ MAHALLERİNE SALDIRI PROVOKASYONU TUTMADI

Facebook Twitter Linked-in

Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki paralel devlet üyesi bir grup asker tarafından gerçekleştirilen darbe girişimini protesto eden vatandaşların, Alevilerin çoğunlukta olduğu mahalleye yönlendirilmeye çalışılması ve bazı grupların giderek burada vatandaşları rahatsız etmesi üzerine harekete geçen emniyet ekipleri, olayları büyümeden engelledi.

POLİS TARAFINDAN GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Paşaköşkü Mahallesi'nde oturan Alevi vatandaşlara yönelik bazı grupların, darbe karşıtı eylem için toplananları kışkırtarak buradaki vatandaşlarla karşı karşıya getirme girişimleri üzerine bölgede polis tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı.

Kent merkezinde kimlikleri belirlenemeyen bazı kişi ya da kişilerin, eylem yapan vatandaşları Paşaköşkü Mahallesi'ne gitmeleri yolunda çağrı yapmaları üzerine emniyet güçleri, önlemlerini yoğunlaştırdı. Vali Mustafa Toprak ile Emniyet Müdürü Ömer Urhal da Paşaköşkü bölgesine giderek vatandaşlarla görüştü.

"GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİ GÖRÜŞTÜK"

Vali Toprak, yaptığı açıklama da, "Paşaköşkü semtine akşam geç saatlerde ziyaret gerçekleştirdik. Vatandaşlarımız,sivil toplum temsilcileri ve muhtarlarımızla görüştük. Paşaköşkü ziyaretinde semt dinamiklerinin taleplerini, rahatsızlıklarını dinleyerek provokasyonları önleyici güvenlik önlemlerini görüştük." dedi.

TOPRAK: PROVOKASYON AMAÇLI HABERLER YAPILDI

Provokasyon amaçlı haberlerinde yayınlandığını ifade eden Toprak, "Paşaköşkü ile ilgili sosyal medyada gerçek olmayan provokasyon amaçlı haberlerin yapılarak vatandaşlarımızın yönlendirildiği anlaşılmıştır. Vatandaşlarımızın hissiyatlarını ortadan kaldıracak, tahrik oluşturacak konularda ilave güvenlik, trafik önlemleri için talimat verilmiştir. Paşaköşkü semt sakinlerinden gerçek dışı, algı oluşturma amaçlı provokatif söylem, haber ve içeriklerine itibar etmemeleri rica edilmiştir. Tahrik, provokasyon amaçlı geliştirilmeye çalışılan kötü niyetli yaklaşımlar karşısında sağduyu ve aklı selimden dolayı teşekkür ediyorum. Sosyal medyada vatandaşlarımıza yönelik hakaret tehdit içeren hain paylaşımlarla ilgili olarak tespit ve soruşturma talimatı verilmiştir." ifadelerini kaydetti.

SİYASİLERDEN TEPKİLER

Öte yandan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Malatyamızda ve ülkemizin her yerinde tüm milletimizi provokasyonlardan uzak durmaya davet ediyorum. 4/ Bir olacağız iri olacağız diri olacağız hep birlikte Türkiye olacağız." şeklinde mesaj yayınlarken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise "Darbecilere karşı birliğimizi provokasyon çıkararak bozmak isteyenler var. Malatyalı hemşehrilerim buna fırsat vermeyecektir. Paşaköşkü 'nde herhangi bir olay yoktur. Provokatörlere inanmayın. Malatyamızın birliğini, beraberliğini, huzurunu kimse bozamaz." şeklinde mesaj yayınladı.

"DEDİKODULARA İTİBAR ETMEYİN"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da yayınladığı mesajında, "Çok fazla bilgi kirliliği var. Lütfen dedikodulara itibar etmeyin." çağrısında bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da mesajında şunları söyledi: "Aziz hemşehrilerim bizler Alevisiyle Sünnisiyle, Türküyle Kürdüyle biriz beraberiz kardeşiz. Kardeşliğimize sahip çıkalım. Asla ama asla provokasyonlara gelmeyelim. Asılsız mesajlara itibar etmeyelim. Bir olalım. Beraber olalım. Kardeş olalım."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —