Tarih: 18.03.2013 11:21

AKUT Gebze şubesi açıldı!

Facebook Twitter Linked-in

 

Törende konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “Bir can bir dünyadır” dedi. 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AKUT Arama Kurtarma Derneği Gebze Şubesi’nin Gaziler Dağı’ndaki açılışını yaptı. Şubenin açılış kurdelesini dernek Başkanı Nasuh Mahruki ile birlikte kesen Başkan Karaosmanoğlu, “Bir can, bir dünyadır” diyerek afet durumlarında gönüllü kuruluşların önemine değindi.

Gebze akut şubesi açıldı

Gebze Gaziler Dağı’ndaki AKUT Gebze Şubesi’nin açılışı Başkan Karaosmanoğlu’nun yanı sıra AKUT(Arama Kurtarma Derneği) BaşkanıNasuh Mahruki’nin de katılımıyla yapıldı. Açılışa Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Çöpoğlu, Başkan Danışmanı Nermin Tol, AKUT Üniversite Topluluğu, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü(AFAD) ve Gönüllü İtfaiyeciler de katıldı.

Mahruki; gebze bir fırsat

Derneğin Gebze şubesi için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziler Dağı’nda çok güzel bir yer tahsis ettiğini belirten AKUT Başkanı Mahruki, “Sanayisi büyük olan Kocaeli’nde iş sağlığı ve işçi güvenliği konusunda ciddi bir ihtiyaç var. AKUT’un da son yıllarda en ciddi anlamda geliştirdiği alan bu konu. Gebze’deki bu yerimiz, sanayi bölgesine yakınlığı ile Kocaeli için bir fırsat olacaktır’’ ifadesini kullandı.

Gaziler dağı’nda açıldı

Kurumsallaşmanın önemine vurgu yapan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Kurtarma deyince sadece aklımıza deprem gelmemeli. Sanayi, orman yangınları, sel olayları ve birçok acil durumlarda, kurtarma çalışmalarında bilinçli, sorumlu ve profesyonel ekiplerin olması bizi çok mutlu ediyor. AKUT ile birlikte yazın sahillerimizde birlikte çalışıyoruz, canlar kurtarıyoruz. Burası toplumu bilinçlendirme ve eğitim merkezi olacak” dedi. Başkan Karaosmanoğlu, AKUT’un şubesinin Gebze’nin akciğerleri olarak adlandırılan ve her gün yüzlerce kişinin yürüyüş yaptığı Gaziler Dağı’nda olmasının da önemine değindi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —