Tarih: 11.07.2014 10:32

“AKP minibüsçülerin sırtına biniyor”

Facebook Twitter Linked-in

Akar, iktidarın minibüsçülerin sırtına bindiğine dikkat çekti. Mart 2014 ‘de yürürlüğe giren ve o günden bu yana ilimizde ve Türkiye deki birçok ilde sorun olan 65 yaş ve üstü için Ücretsiz Seyahat hakkı TBMM’ de tartışıldı.

 

Hem vatandaşı hem esnafı mağdur etti

 

Önerge sahibi olarak söz alan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar kamu görevi yapan Minibüsçü Esnafının birçok sorunla karşı karşıya kaldığını, AKP iktidarının 30 Mart seçimleri öncesi popülizm yapmak için bu yönetmeliği çıkarttığını, hem vatandaşı hem Minibüsçü esnafı mağdur ettiğini belirtti. Türkiye de 167 bin Minibüsçü’ nün olduğunu belirten Akar aileleri ile birlikte yaklaşık 1 Milyon vatandaşın geçimini sağladığını söyledi.

 

Sosyal devlet gereğini yapar

 

Kocaeli de 2180 Minibüsün bulunduğunu açıklayan Akar "Minibüslerde 15 meslek grubu üyesi ile 65 yaş üzerine kişiler ücretsiz taşınıyor. Bu durum minibüsçü esnafını zor durumda bırakıyor. 65 yaş üstü kişilerin ücretsiz taşınmasına karşı değiliz. Bu bir sosyal devlet ilkesi olarak kabul edilebilir. Devlet, esnafa bunun karşılığını vermelidir” dedi. 

Akar; 20 bin kişinin Kocaeli’de ücretsiz minibüslerden yararlandığını söyleyerek; “65 yaş ile bu rakam 130 bine çıkmaktadır, hiçbir vergiden indirim ve muaf tutulmayan Minibüsçü Esnafından 130 bin kişiyi bedava taşımasını beklemek büyük bir haksızlıktır, bugün fırından 65 yaş bedava ekmek alabiliyor mu, yada kahveci 65 yaşa bedava çay veriyor mu?, aynı şey bu esnaf içinde geçerli, Devlet engelli rampasını zorunlu hale getirdi, evet olmalıdır doğru bir karardır, ancak maliyetleri 15-20 bin lira Minibüsçüye bir kolaylık sağlanmıyor, araç yenileme durumlarında Kdv, . Ötv indirimi yok, öğrenci de taşıyorlar P plakalar %8 vergi veriyor bu kolaylığı Minibüsçüye sağlayın. Malesef bu da yok tüm yükü AKP Minibüsçünün sırtına vermiş sen taşı diyor bu yanlış” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —