Tarih: 11.07.2016 15:36

AKP İTÜ rektörlük seçimlerine de el attı

Facebook Twitter Linked-in

Başbakan Binali Yıldırım’ın mezun olduğu İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) rektörlük yarışı başladı. AKP, İTÜ’ye de el attı ve Kayseri eski milletvekili Pelin Gündeş Bakır, rektör adayı oldu.
İTÜ’de mevcut rektör Prof. Mehmet Karaca ile çok sayıda aday rektörlüğe soyundu. Prof. Dr. Hilmi Ünlü, Prof. Dr. Tuncay Taymaz, Prof. Dr. Lerzan Özkale, Prof. Dr. Abdul Hayır, Prof. Dr. Cenk Yaltırak, Prof. Dr. Serdar Çelebi, Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Prof. Dr. Onuralp Yücel ve Prof. Dr. Osman Azmi Özsoysal da diğer adaylar.

SEÇİM YARIN…
İTÜ'de rektörlük seçimleri 12 Temmuz Salı (yarın) yapılacak. Sonuçlar 15 Temmuz'da YÖK'e bildirilecek. Öğretim üyelerinin en az yarısının hazır bulunmaması halinde ise seçimler 14 Temmuz'da gerçekleştirilecek. YÖK Genel Kurulu'nun 1 Ağustos'ta yapacağı toplantı sonrasında belirlenen 3 aday Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. Erdoğan da 3 aday arasından seçim yapacak.
Başbakan yardımcısı Lütfü Elvan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Orman Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu da İTÜ’lü… Eski Cumhurbaşkanları Turgut Özal ve Süleyman Demirel de İTÜ mezunuydu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —